21 Haziran 2016 Salı 16:40
Orman yangını erteletti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün yapması planlanan görüşme, adanın güneyinde devam eden orman yangını nedeniyle ertelendi.

Rum lider Anastasiadis, Akıncı'ya Trodos Dağı eteklerinde üç gündür devam eden yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle bugünkü görüşmenin ertelenmesi teklifinde bulundu. Cumhurbaşkanı Akıncı da bu teklifi kabul etti.

Liderler, 23 Haziran Perşembe günü tekrar bir araya gelecek.

Rum lider Anastasiadis ayrıca Twitterhesabından yayımladığı mesajda, yangın söndürme çalışmalarında ikinci bir itfaiyecinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, yangın bölgesine gitmek üzere olduğunu açıklamıştı.

Akıncı'dan taziye mesajı

Ertelemenin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı bir taziye mesajı yayınladı. Akıncı, "Büyük bir üzüntü ile yakından takip ettiğim Trodos’taki yangının ortaya çıkardığı büyük hasarın yanı sıra maalesef iki itfaiyecinin de yaşamlarını yitirdiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevenlerine şahsım ve toplumum adına taziyelerimi iletir, Kıbrıs Rum toplumunun acılarını paylaşırım" dedi.

Güney Kıbrıs'ta Trodos Dağı eteklerinde yükselen alevler günlerdir söndürülemiyor. Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’den toplam 16 uçak ve helikopter yangının durdurulması için müdahalede bulunuyor.

Kıbrıs'ta liderler en son 17 Haziran'da bir araya gelmişti.

Son Güncelleme: 21.06.2016 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.