21 Şubat 2014 Cuma 00:02
ÖSO ve Esed Arasında Ateşkes Haberi Yalanlandı
Şam Babilla’da ÖSO ve Esed askerleri arasında ateşkes sağlandı haberi yalanlandı.
 

17.02.2014 tarihinde Şam Babilla’da ÖSO ve Esed askerleri arasında, hiçbir detayı bilinmeyen ve Esed medyasının değil tamamen  batı medyasının (Fransız Haber Ajansı) ortaya attığı, iki taraf arasında bir anlaşma imzalandığı iddiasını içeren haber yerel ve yabancı bir çok medya organında yayılmaya başladı. Bu iddialar üzerine ÖSO’dan bir açıklama geldi.

 

İşte o açıklama;

Bugün sabah saatlerinde yerel ve yabancı medyada  ”ÖSO ve Esed  askerleri  Yan Yana” vb. manşetler atılarak yayılan haberler,  Suriye’deki savaşın çözülme sürecine girdiği imajını vererek insanların gözlerini boyamaktadır. Fakat tüm bunlar sadece siyasi bir oyundan ibaret olup her zamanki gibi medyanın oynadığı oyunlardan bir tanesidir. Bildiğimiz üzere Doğu Guta ve civarında olan Babilla’da bir açlık sıkıntısı yaşanıyordu. Bunun üzerine Babilla’da bir ateşkes imzalandığı ve insanların oradan çıkıp Şam’a doğru yol aldıkları haberleri ,Suriye muhalif haber ajanslarından değil de yabancı haber ajanslarından yayıldı. Fakat şöyle bir konu var ki, biz Özgür Suriye Haber Ajansı olarak birçok ateşkes anlaşmasına şahit olup haberini yaptık ve bunu yaydık. Fakat anlaşma maddeleri bilinmeyen, anlaşmayı yapan asıl tugayın kim olduğu belli olmayan, anlaşmayı imzalayan komutanların isimlerinin yazılı olmadığı, anlaşmanın tam olarak nasıl gerçekleştiği belirtilmemiş anlaşmaların sayısı sayılabilecek kadar azdır.  Biz de Suriye Devrimi boyunca bu gizli anlaşmalar ne kadar az da yapılmış olsa her zaman böyle bir anlaşmanın arka planında başka amaçlar güdüldüğüne pek çok kez şahit olduk. ÖSO ile Esed askerlerinin arasında yapılan bu anlaşma haberinde servis edilen fotoğraflarda  nedense Esed’in bayrakları her yerde rahatça görüldüğü halde, herhangi bir ÖSO bayrağı bulunmamakta ve sadece tevhid bayrağı göze çarpmaktadır.

 

Ayrıca 150 bin şehit vermiş bir devrimin şimdi gelip katilleriyle masaya oturup anlaşma yapması mümkün değildir, bu tamamen mantık dışıdır. Bunun göstergesi de Suriye’nin birçok yerinde böyle bir anlaşma haberine karşı gösteriler yapılmasıdır. Misalen, yapılan bu anlaşmanın ardından başta Humus olmak üzere Suriye’nin birçok yerinde, yapılan bu ateşkes mizanseni protesto edildi. Biz de Özgür Suriye Haber Ajansı olarak Suriye’ye pek çok kez gittik. Suriye’ye gittiğimizde, ‘bu savaş nasıl biter’ ya da ‘başlarda neden çözülmedi’ gibi sorular karşısında aldığımız tek bir cevap var. ”Bu savaş aslında bitti, Esed artık Suriye’yi istemiyor, bu kadar harap olmuş bir yerle artık işi de bitmiştir. O sadece her şeyi tamamen yıkma ve harap etme çabasına girmektedir. Eğer gerçekten bir sulh anlaşması olabilseydi bu devrimin başlarında olurdu. Suriye halkı tamamen masum isteklerle sivil bir şekilde sokaklara çıktığında Suriye halkına kurşun sıkılacağına sulh anlaşması yapılırdı fakat öyle bir şeyin imkansız olduğunu zamanla anladık ve kabullendik.  150 bini aşkın şehit verildikten sonra mı sulh anlaşması yapılıyor?! Bu ateşkes yalanlarına daha önce de şahit olmuştuk. 2012 yıının Kurban bayramı öncesinde bayram süresince ateşkes yapılacağı duyurulduktan sonra daha bayramın ilk günü 50 şehit haberiyle bayrama uyanmıştık. Bu yapılanlar tam anlamıyla bir komplodur ve tuzaktır. Fakat Allah, zalimlerin tuzaklarını ve yalanlarını elbet bir gün başlarına yıkacaktır. ”

 

Ayrıca ”Şark Elawsat” Arapça haber sitesinde atılan bir manşet dikkat çekicidir. ”Babilla’da ateşkes, Dareyya’da kan gölü” şeklinde atılan bu manşet, bu anlaşma haberlerinin nasıl bir göz boyama olduğunun da ispatıdır. Sadece Dareyya’da değil, İdlip, Halep, Humus, hatta Şam ve Şam’ın çeşitli kırsal bölgelerinde bile ateşkes haberleri sonrası birçok beldenin Esed güçleri tarafından acımasızca bombalanmaya devam etmesi de bunu destekler niteliktedir.

 

Kaynak: Özgür Suriye Haber Ajansı

Son Güncelleme: 21.02.2014 00:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.