28 Mart 2016 Pazartesi 14:51
Pakistan'da lunapark saldırısı: 72 kişi öldü

SON DAKİKA HABERİ: Pakistan'da lunaparkta düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 72'e yükseldi.  Pakistan gazetesi Daily Times'ın haberine göre saldırgan, Paskalya tatilini Pakistan'ın doğusundaki Lahor kentindeki gülşen-i İkbal Parkı'nda geçiren, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce insanın arasına karışarak kendini patlattı.

Taliban bağlantılı örgütün sözcüsü Ehsanullah Ehsan da, Pakistan gazetesi Express Tribune'e, Paskalya'yı kutladıkları sırada Hristiyanlara saldırdıkları açıklamasını yaptı.

Times of India gazetesinin haberinde, saldırganın Hristiyanları hedef almış olabileceğini belirtildi. Aynı habere göre, bazı polis kaynakları ise, asıl hedefin çocuklar olduğunu söyledi.

Lahor, Pakistan'ın en büyük ve zengin eyaleti olan Pencab'ın yönetim merkezi olarak biliniyor.

Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da "Gülşen İkbal" adlı lunaparkta canlı bomba saldırısı düzenlendi. Talibana bağlı Cemaat-ul Ahrar örgütünün üstlendiği saldırıda son açıklanan bilgilere göre 72 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

HEDEF HRİSTİYANLAR
Yerel medyada, saldırının olduğu alanda Paskalya bayramını kutlayan Hristiyanların yoğun olduğu bilgisi de yer aldı. Örgütten de hedefin Hristiyanlar olduğuna yönelik bir açıklama geldi. Ayrıca, saldırıların devam edeceği tehdidinde de bulunuldu.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK
Pazar tatili nedeniyle lunaparkın oldukça kalabalık olduğu; saldırıda ölen ve yaralananların çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan bomba uzmanları canlı bomba saldırısında 8 kilogram patlayıcı madde kullanıldığının tahmin edildiği bilgisini verdi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırının ardından üç günlük yas ilan etti.

Son Güncelleme: 28.03.2016 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.