14 Aralık 2015 Pazartesi 16:23
Paris'te öğretmene saldırı IŞİD üstlendi !

Paris'in kuzeydoğusunda yer alan Aubervilliers banliyösündeki bir anaokulunda gerçekleşen olayda, boyacı tulumu ve kar maskesi giyen saldırganın, sınıftaki öğretmeni boğazından yaraladığı belirtildi.

Polis, 45 yaşındaki erkek öğretmenin hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

"DAEŞ" DİYE BAĞIRDI

AFP'nin haberine göre, yerel savcılar, saldırganın, "Bu Daeş. Bu bir uyarı" diye bağırdığını, öğretmeni bıçakladıktan sonra da kaçtığını açıkladı.

Savcılık, olaya ilişkin terör soruşturması başlattı.

Fransa'da 13 Kasım tarihinde IŞİD'in düzenlediği saldırılarda 130 kişi ölmüş, kanlı olayların ardından ülkedeki güvenlik önlemleri artırılmıştı.

IŞİD'in Fransızca yayımlanan dergisinin geçen ayki sayısında ise, "Fransız eğitim sistemindeki öğretmenlerin öldürülmesi için" çağrıda bulunulmuştu.

IŞİD MİLİTANLARI O İFADEYİ KULLANMIYOR ÇÜNKÜ...

Irak Şam İslam Devleti’nin kısaltması olan DAEŞ sözcüğü, Arapçada ‘nifak çıkaran kişi’ anlamına geldiği için IŞİD üyeleri tarafından kullanılmıyor. Hatta IŞİD işgali altındaki El Anbar kentinde IŞİD'e DAEŞ dediği için 12 yaşındaki bir çocuk kırbaç cezasına çarptırılmıştı.

Son Güncelleme: 14.12.2015 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.