23 Ekim 2016 Pazar 12:16
Peşmerge, Başika'yı kurtarmak için operasyon başlattı! İşte Türkiyenin Açıklaması ?

 Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un  kurtarılması operasyonun 7'nci gününde, Peşmerge güçleri kentin kuzeydoğusundaki  Başika kasabasını geri alınmak için harekete geçti.

  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri,  kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika ve Naweran cephelerinde sabahın erken  saatlerinde DEAŞ'ın elinde tuttuğu kasabaya doğru ilerlemeye başladı.

 Kasabadan birkaç kilometre mesafedeki İmam Rıza köyünde Peşmerge  güçleri ve DEAŞ militanları arasında ağır çatışmalar yaşanıyor.

Son Güncelleme: 02.11.2016 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.