05 Aralık 2015 Cumartesi 19:00
Putin KGB'nin façasını çizdi Sosyal Medyada Alay Konusu Oldu


KGB, bir zamanlar dünyanın en korktuğu gizli servislerden biriydi. Ajanları, ulaşılamaz denen belgelere ulaşır, yapılamaz denilen işleri yapardı.

KGB'nin 'efsanevi' imajını öldüren ise eski KGB ajanı Rus Lider Vladimir Vladimiroviç Putin oldu. KGB tarafından Türk-DAEŞ işbirliği diye sunulan tanker fotoğrafların, DAEŞ'e ait olmadıkları tam tersine DAEŞ ile savaşan Irak Peşmerge bölgesinde çekildikleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yanındakilerin ise Aksaray'da bir lokantada hatıra fotoğrafı çektiren kebapçılar olduğu ortaya çıktı. Rusya'nın Türkiye'ye yönelik asılsız iddiaları, bu defa Alman basınında alay konusu oldu. Putin'in öncelikli hedefinin Suriye diktatörü Esad'ı korumak olduğuna dikkat çeken Der Spiegel, Rusya tarafından sunulan belgelere ilişkin bu belgeleri için "Rus uçağının Türkiye tarafından DAEŞ ile petrol ticaretini gizlemek için düşürüldüğüne ilişkin bir belge olarak kabul edilmesi zor" denildi.

RUSYA PANİKLEDİ

Alman Dergisi'nde şu ifadeler yer aldı: Fotoğrafın çekildiği yerler DAEŞ değil, Irak'ta DAEŞ karşıtı Peşmerge bölgesi. İkisi de düşman." "Moskova'nın öncelikli hedefi Suriye lideri Beşar Esad'ı korumak" olduğunu belirten Alman dergisinin, "İddialar Putin´e ne kazandıracak" sorusuna da yanıt aradığı görüldü: "Bu, Rusya´nın bugüne kadar DAEŞ´e karşı etkili mücadele etmemesini örtmeye yarayacak bir hamle. Rusya DAEŞ´le mücadele etmek yerine, onunla mücadele edenleri bombalıyor ve DAEŞ´den endüstriyel boyutta petrol ve gaz alan bir rejimi destekliyor"

BAYAT CİĞER YALANI

Rus medyası hangi yalanı üreteceğini şaşırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, İstanbul'daki Ciğeristan adlı restorantta sakallı iş yeri sahipleriyle çektirdiği hatıra fotoğrafı, Rus medyasında 'Erdoğan'ın oğlu DAEŞ liderleriyle' diye verildi. Aynı yalanı Türkiye'de Paralel medya 1.5 yıl önce bir basın kuruluşu yazmıştı. Bu yalanı şimdi Rusya sahiplenmiş durumda. Gerçekte Ciğeristan adlı restorant Hataylı İsmail ve Ali Kember kardeşlere ait. Sakallı olan işletmeciler 17-25 Aralık Darbe girişiminden sonra FETÖ ile Gezicilerin dolaşıma soktuğu fotoğrafla bir süre mağdur edilmişti.

Türkiye'ye iftiralar tutmadı

Rusya'nın Türk-DAEŞ işbirliği iddiası tüm dünyada alay konusu oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'da ''Bunlar Pravda yalanları, palavraları' ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu'na bu ifade kullandıran Pravda, SSCB döneminde Ruslar ne zaman kriz yaşasa ve sıkıntıya düşse, yayınladığı palavralarla psikolojik harekat düzenlemesiyle ünlüydü. Bunlar arasında ABD Başkanı Kennedy'e suikast iddiası da var, insan hakları savucusu King hakkında para yardımı iddiası da. Tüm bu haberler yalanladı, tarihe de Pravda palavraları olarak geçti.

Son Güncelleme: 05.12.2015 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.