27 Ağustos 2015 Perşembe 17:45
'PYD Dünyaya Şirin Görünmeye Çalışıyor'

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, Rakka'nın Tel Abyad ilçesine ÖSO bayrağının asılması PYD'nin dünyaya şirin görünmek için tasarladığı bir oyun olduğunu söyledi.
Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran PYD'nin geçtiğimiz günlerde ilçeye büyük bir ÖSO bayrağı asmasının kamuoyunda farklı bir algı oluşturmaya yönelik çaba olduğunu belirtti.

Bölgede tehcir politikası izleyen PYD'nin yeni taktikler ortaya koyduğunu anlatan Mustafa, şöyle konuştu:

"Tel Abyad bölgesindeki 'Süvari Rakka' denilen grup, ÖSO tarafından dışlandı ve sayıları da çok azdır. PYD, Tel Abyad'a ÖSO bayrağı çekerek kapının açılmasına ve bölgede Türkmen ve Araplara uyguladığı tehcir politikasının üzerini örtmeye çalışmaktadır. Bunların hepsi bir oyun, tamamen algı operasyonudur.  PYD dünyaya şirin görünmeye çalışıyor. Amaçları Tel Abyad'ı ÖSO'ya bırakmak değil, kapalı olan Akçakale Gümrük Kapısı'nın açılmasını sağlamaktır. Daha önce de Tel Abyad'a ÖSO bayrağı astılar yarım saat sonra kaldırıp yerine PYD bayrağı astılar. PYD ve Salih Müslim'e kesinlikle biz güvenmiyoruz. Bu bayrağın bir taktik olduğunu düşünüyoruz."

Hedefleri sekteye uğradı

Mustafa, PYD'nin, koridor açma girişimi doğrultusunda Suriye'nin kuzeyinde çok sert bir politika uyguladığını ancak ABD ve Türkiye'nin güvenli bölge konusunda anlaşmalarının hedeflerini sekteye uğrattığını savundu.

Türkiye'nin ortaya koyduğu güvenli bölge projesinin PYD'nin daha yumuşak bir politikaya yönelttiğini aktaran Mustafa, "PYD, ani bir manevrayla kendilerini 'ÖSO'nun bir parçasıymış' gibi göstermeye başladı. Biz bu politikaları çok ciddiye almıyoruz" diye konuştu.

Mustafa, PYD'nin, Türkmen ve Araplara yönelik uyguladığı tehcir politikasıyla binlerce Suriyeli'yi evlerinden ettiğini sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 27.08.2015 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.