20 Mart 2016 Pazar 12:52
PYD, Türkmenleri göçe zorlayıp işkence yapıyor!

Arap ve Türkmenler, zorunlu göç, keyfi tutuklama ve işkencelere maruz kalırken Kürtler de zorla askere alınıyor. PYD'nin önceki gün Haseke, Kobani (Ayn el-Arab) ve Afrin “kanton”larında ilan ettiği federal sistem, Kürt, Arap ve Türkmen gruplar tarafından reddedildi. 

Af örgütü açıklamıştı 

Yerel kaynaklar, örgütün bölgede hakimiyet kurmaya başladığı 2012 yılının başlarından bu yana zorunlu uygulamalara tabi tutulduklarını anlattı.

Halep'in kuzeyinde örgütün geçen ay ele geçirdiği Minniğ Köyü'nün Yerel Meclis Başkanı Gıyas el-Dik yaptığı açıklamada, PYD'nin halkın evlerine dönmesine izin vermediğini söyledi.

Uluslararası Af Örgütü de 13 Ekim 2015'te örgütün ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiğini, bölge sakinlerini göçe zorlayarak, insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediğini bildirmişti. 

Aşiretler ayaklandı 

PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde federasyon ilan etmesine tepki gösteren ülkenin kuzey ve doğusunda bazı aşiretler, bu fikre karşı olduklarını açıkladı. Aşiretler, kendi güçlerini Doğu Aşiretler Ordusu adı altında topladıklarını da duyurdu. Suriye’nin doğusundaki Deyr Ez Zor, orta kuzeyindeki Rakka ve kuzeydoğusundaki Haseke kentlerinden bir grup aşiret üyesi ve rejim ordusundan ayrılan eski subaylar bir araya gelerek, ülkenin bölünmesine ya da federasyona dönüştürülmesine karşı olduklarını açıkladı. 

Suriyeli kürtler de istemedi

Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyesi Fesla Yusuf ve Emin Hüsam, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolünde tuttuğu bölgelerde tek taraflı federasyon ilanını hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirtti. Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile hareket eden ENKS'nin Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf,

PYD'nin federasyon ilanıyla ilgili ne Kürtler ne de Suriyeliler tarafında görüş birliği olduğunu ve kararın uluslararası ve anayasal olarak da tanınmadığını dile getirdi.Yusuf, yaptığı açıklamada, “Biz Kürt Ulusal Konseyi olarak PYD'nin gündeme getirdiği bu şekli kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.03.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.