27 Ocak 2016 Çarşamba 09:44
Rus Saldırılarına Bin 815 Sivil hayatını kaybetti

Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül 2015'ten itibaren düzenlediği hava saldırılarında çoğu muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bin 815 sivil hayatını kaybetti.

Rusya'nın Suriye'de "terörle mücadele" iddiasıyla düzenlediği hava saldırıları DAEŞ unsurlarından çok, ılımlı muhalifleri ve bu grupların kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivil halkı hedef aldı. DAEŞ'in kontrolündeki noktalara düzenlenen Rus saldırıları sınırlı kaldı.

30 Eylül'den bu yana saldırılar muhaliflerin elindeki İdlib ve güneyi, Halep'in güneyi ve kuzeyi, Hama'nın kuzeyi, Humus'un kuzeyi, Lazkiye'nin kuzey kırsalı, Dera'nın kuzeyi veŞam'ın güneyinde yoğunlaştı. Rusya, saldırılarında cami, hastane, fırınların yanı sıra okul ve kreşleri de hedef aldı.

Sivil savunma ekiplerinden alınan bilgiye göre, Rus hava saldırılarının başladığı 30 Eylül'den bu yana muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bin 815 sivil yaşamını yitirdi.
106 silahlı muhalifin de öldürüldüğü Rus saldırılarında, toplam bin 921 kişi hayatını kaybetti. Silahlı muhalifler de dahil Şam'da 620, Halep'te 513, İdlib'te 390, Humus'ta 83, Dera'da 63, Hama'da 22, Lazkiye'de 65 kişi öldü.

Buna göre, Rus hava saldırılarının başladığı günden bu yana muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde silahlı muhalifler dahil toplam bin 756 kişi yaşamını yitirdi. Ancak DAEŞ'in kontrolündeki Deyru'z Zor'da 108 ve örgütün merkezi Rakka'da ise sadece 57 kişi hayatını kaybetti.

Son Güncelleme: 27.01.2016 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.