25 Ekim 2015 Pazar 12:05
Rusya açıklaması: Esad erken seçime hazır

Şam'da bulunan Rus parlamenterlerden Yuşenko, "Suriye Devlet Başkanı Esad halkın destek vermesi halinde erken seçime gitmeyi kabul etti" ifadesini kullandı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın salı günkü Rusya ziyaretinin ardından insani yardım ve ülke yönetimini görüşmek üzere cuma sabahı Suriye'nin başkenti Şam'a giden Rus parlamenterlerden Aleksandr Yuşenko, Esad'la yaptıkları görüşmeden detaylar verdi.
ERKEN SEÇİME HAZIR
Yuşenko, halkın da onay vermesi halinde Esad'ın erken seçime gitmeye hazır olduğunu söyledi. TASS haber ajansına konuşan Yuşenko, "Esad anayasada değişiklik ve milletvekili seçimi yapılmasını görüşmeye hazır. Suriye halkı gerekli görürse, başkanlık seçimlerine girmeye de hazır" ifadelerini kullandı.
Yuşenko, Esad'ın seçimden zaferle çıkacağına emin olduğunu da söyledi. Öte yandan heyetteki diğer bir vekil olan Sergey Gavrilov, görüşmede Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının etkililiğinin de ele alındığını belirtti.

Son Güncelleme: 25.10.2015 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.