25 Kasım 2015 Çarşamba 20:58
Rusya Başbakanı Putin'nin: Tekrarlarsa Mutlaka Tepki Veririz

"KONUYU SABAHA KADAR TARTIŞTIK"

Rusya'nın Su-24 uçağının düşürülmesi olayına büyük ciddiyetle yaklaşacağını ve güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri alacağını açıkladı. Rus lider sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye'deki operasyonlarımızda uçuş güvenliğini sağlamak için alınan tedbirlerin yeterli olmadığını dün gördük. Savunma Bakanlığı ile konuyu sabaha kadar tartıştık. Suriye'deki askeri üssümüzde S-300 savunma sitemi yerleştirilecek. Bu adım ve alacağımız diğer önlemlerin, uçuş güvenliğimizin sağlanması için kafi olacağını umuyorum."

"TEKRARLANIRSA MUTLAKA TEPKİ VERİRİZ"

"SU-24 uçağının düşürülmesi sonrası yeni vakaların yaşanma ihtimalini göz ardı edemeyiz" diyen Putin, "Benzer şeyler tekrarlanırsa mutlaka tepki vereceğiz. Türkiye'de bulunan vatandaşlarımız da tabii ki büyük riskle karşılaşabilir. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu konuda uyarı yapmak zorunda" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'YE SEYAHAT UYARISI DOĞRU BİR ADIM"

Putin, dün Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yaptığı seyahat uyarısıyla ilgili ise, "Uçağımızın düşürülmesi ve pilotumuzun ölmesi gibi trajik bir olayın ardından ne yapılabilirdi ki? Rusların Türkiye'ye seyahat konusunda uyarılması gerekli bir tedbir ve Rusya Dışişleri Bakanlığı halkımıza tehlikelere ilişkin uyarıda bulunarak doğru bir şey yapıyor" açıklamasında bulundu.

DÜN DE TEHDİT ETTİ

Rus Lider, dün yaptığı açıklamada da, "Uçağımız vurulduğunda sınırdan 4 km uzaktaydı. Uçaklarımız ve pilotlarımız Türkiye'yi asla tehdit etmedi. Sırtımızdan bıçaklandık. Uçak düşürme olayının Rusya-Türkiye ilişkileri açısından önemli sonuçları olacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Son Güncelleme: 25.11.2015 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.