12 Ağustos 2018 Pazar 22:31
Rusya Cehennem Ağzında 40 Bin Yıllık Tay Bulundu

Siberian Times'ın haberine göre, bilim insanları, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan Özerk Cumhuriyeti'nde bulunan ve “cehennem ağzı” olarak da  bilinen Batagai Çukuru'nda bir tayın tamamen korunmuş fosiline ulaştı.

Mamut Müzesi Başkanı Semyon Grigoryev, öldüğünde yaklaşık üç aylık  olduğunu tahmin ettikleri tayın fosilinin, donmuş toprak sayesinde tamamen  korunmuş olarak bulunduğunu ifade etti.

Çukurun 30 metre derinliklerinde bulunan tayın, 40 bin yıl önce  yaşadığının sanıldığını belirten Grigoryev, "Tayın tam olarak ne zaman yaşadığını  toprak örnekleri üzerinde yapılacak incelemelerin ardından bildireceğiz." dedi.

Tayın fosilinde herhangi bir yara izine rastlanmadığına dikkati çeken  Grigoryev, "İç organlarının yanı sıra koyu kahverengi tüyleri, kuyruğu ve yelesi  de korunmuş." açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
RusyaCennetTayCehennem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.