22 Temmuz 2015 Çarşamba 19:29
Rusya yeni 'ölüm robotunu' görücüye çıkardı

Rusya'daki İlerleme Bilimsel Araştırma Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen Platform-M, 'Kalaşnikof tüfekleri ve bombaatarlarla donatılmış uzaktan kumandalı sofistike bir robot sistemi' olarak tanımlanıyor.

'SABİT VE HAREKETLİ HEDEFLERİ VURABİLİYOR'

Görece olarak ucuz olduğu ve istihbarat toplama, devriye gezme, kargo taşıma gibi özelliklere sahip olduğu belirtilen robot, sabit ve hareketli hedefleri de vurabiliyor.

'SERİ ÜRETİME GEÇİLDİ'

Deneme testlerini geçip seri üretimine başlanan robot ilk kez bir yıl önce, Karadeniz Filosu'nun Kaliningrad yakınlarında gerçekleştirdiği bir tatbikatta kullanılmıştı.

'YENİ BİR ROBOT DAHA GELİŞTİRİLİYOR'

Bu arada merkezi Tokyo'da olan Diplomat dergisi de Rusya'nın Platform-M'den daha üstün bir robot geliştirdiğini yazdı. Dergiye göre, ülkenin otomatik tüfeklerle donatılacak bu yeni robot, kumanda merkezinden 20 km uzaklıkta bile kontrol edilebilecek.

Son Güncelleme: 22.07.2015 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.