30 Mart 2016 Çarşamba 17:22
Rusya'dan Türkiye İçin Bomba Açıklama ! Türkiyenin Cevabı ?

Rusya'nın Türk menşeli belirli tarım ürünlerine uyguladığı ithalat yasağının kapsamının genişletilerek bir ay içinde tüm tarım ürünlerine uygulanabileceği açıklandı.

Rusya Federal Zirai Kontrol Servisi Başkanı Sergey Dankvert, Rusya'nın resmi haber ajansı RIA'ya yaptığı açıklamada daha önce Türk ürünlerinde bir problem yaşandığında Türk yetkililerin gelerek konuyu Moskova'da müzakere ettiğini söyledi.

Yaşanan uçak krizinin ardından bu irtibatın kesildiğini kaydeden Dankvert, şimdi ise sadece uyarı mektubu gönderdiklerini ifade etti. Dankvert, Türk yetkilileri yaptığımız çağrılara gereken önemi vermemesi durumunda bir ay içerisinde Türkiye’den tüm tarım ürünlerinin Rusya’ya girişine yasak koymayı düşünüyoruz. Pazar bizim. Gerisini Türk tarafı düşünsün” dedi.

Rusya 1 Ocak'tan itibaren domates, salatalık ve portakal dahil olmak üzere pek çok Türk menşeli meyve ve sebzeye yasak koymuştu. Daha sonra yasak listesine nar ve biber de eklenmişti. İki gün önce ise Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Gelincik ve Novorossiysk limanlarına getirilen 28 ton Türk patlıcanında zararlı böcek saptanması nedeniyle ülkeye sokulmamıştı. Rusya'nın patlıcana da yasak getirmesi durumunda ithali serbest tek Türk tarım ürünü olarak limon kalacak.

Son Güncelleme: 30.03.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.