20 Kasım 2015 Cuma 17:38
Rusya'ya 'Türkmen' Uyarısı: Bombardımana Derhal Son Verin

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in, Suriye'deki Türkmen köylerin bombalanmasına ilişkin bir soruya verdiği yazılı cevap şu şekilde:

"SINIR KAPIMIZA ÇOK YAKIN YERDE AĞIR BOMBARDIMAN"

"Rus uçaklarının Suriye'nin kuzeybatısında Yayladağ sınır kapımıza çok yakın mevkideki Türkmendağ civarındaki Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerini ağır bombardımana tuttuğu öğrenilmiştir.

Bu çerçevede, Sayın Bakanımızın talimatı üzerine, RF'nin Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Bakanlığımıza çağırılarak Rus tarafının eylemlerinin terörle mücadele değil, sivil Türkmen köylerini bombalamak olduğu ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanmış, RF'den bu operasyona bir an önce son vermesini istediğimiz belirtilmiştir.

Uyarılarımız ve talebimiz RF Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov nezdinde de yinelenmiştir."

Son Güncelleme: 20.11.2015 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.