29 Kasım 2018 Perşembe 21:30
Satrançta 4.kez Dünya Şampiyonu Oldu

Dünya şampiyonluğunu elinden bırakmayarak, 4.kez dünya şampiyonu oldu. Norveçli Magnus Carlsen şampiyon oldu.

Şampiyon Norveçten

Gerçekleşen dünya şampiyonasının birincisi belli oldu. Satranç dünya şampiyonu kim sorularının yanıtı artık belli. Norveçli Magnus Carlsen şampiyon oldu. Uzatmalara kalan son mücadelenin galibi olan Carlsen şampiyon oldu.

Son maç uzatmalara kaldı ve ABD’li Fabiana Caruana’ya karşı oynanıyordu. Uzatma oyununda Caruanaya mağlup olmayan Magnus, maçın sonunda dünya şampiyonluğunun elinde kalmasını başardı.

Berabere sonuçlanan 12 normal oyun;

Yapılan mücadelede berabere sonuçlanan tam 12 oyun var. Norveçli Magnus, 12 beraberlik oyunundan sonra beraberliği bozmak için oynanan dört süreli oyunun üçünü kazandı. Caruana’nın 1972’den sonra Fischer’den sonra ilk dünya Şampiyonu Amerikalı olma umutlarına son vererek, yine şampiyon olmayı başardı. Amerika satranç oyuncusunun birinci olmasına müsaade etmedi.

Satranç Şampiyonundan Açıklama

Oyunu almasından sonra Dünya şampiyonu Caruana NRK TV’ye açıklamada bulundu. Oyun sonrasında TV’ye yaptığı açıklamalardan gerçekleşen mücadeleler için memnun kalmadığı yönünde fikirlerini sundu.

Norveçli satranç şampiyonu Magnus Caruana;

‘‘Kötü bir gün geçirdim.’’ Açıklaması ile yaptığı mücadelelerden çok da memnun kalmadığını bildirdi. Bu konuşması ile memnun kalmadığı mücadele sonunda dahi birinci olmuş olması ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Magnus Caruana;

‘‘Mücadele bile etmedim.’’

Yaptığı satranç maçlarından memnun kalmayışını direkt olarak mücadele etmediğini söyleyerek bildirdi. Şampiyon olan oyuncu, daha önce almış olduğu şampiyonları da sayesinde, oyunların başlamasından önce güçlü rakip olarak görülüyordu. Ayrıca pek çok kişi tarafından da yeniden onun şampiyon olması yönünde istekler vardı.

Şampiyon İçin Yorumlar

Mücadelenin tamamlanması ve şampiyonun açıklanmasının ardından, direkt olarak yorumlar geldi. Oyuncunun yaptığı mücadelelerin yorumlanması, gerçekleşen sonuç ile ilgili yorumların yapılması söz konusu oldu. İlk yorum Rus satranç ustası Vladimi Kramnik’den geldi.

‘‘Gerilimden, mücadelenden belki de bir dereceye kadar satrancın kendisinden yorulmuş olabilir.’’ Demişti.

Sonuç olarak yeniden şampiyon olan Norveçli Magnus Caruana bir süre daha akıllarda kalmaya devam edecek. Magnus Caruana satranç dünya şampiyonu olarak akıllarda kalmaya devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.