15 Kasım 2016 Salı 17:13
Sebastian Kurz, Brüksel'de yalnız kaldı ? Bakın neler yaptı !

AB Dışişleri Bakanları, Türkiye konusunda ortak tutum belirlemek için görüş alış verişinde bulundu. Avusturya üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını isterken, geriye kalan ülkelerin tamamı buna karşı çıktı.

AB'nin en etkili üyelerinden Almanya ve Fransa, müzakereleri durdurmanın yarardan çok zarar getireceğini dile getirdi. Macaristan, AB'nin güvenliğinin Türkiye'deki istikrara bağlı olduğunu vurgulaladı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, AB'nin tek kırmızı çizgisinin, idam cezasının geri getirilmesi olması gerektiğini savundu.

TÜM ÜLKELER MÜZAKERELERİN DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının Türkiye'yi görüştüğü toplantıda, Avusturya hariç tüm ülkelerin, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin devam etmesi gerektiğini savunduğu, "Türkiye üzerinde ancak bu yolla etkili olabiliriz" değerlendirmesinde bulunduğu bildirildi. AB ülkelerinin dışişleri bakanlarını bir araya getiren Dış İlişkiler Konseyinde, Türkiye konusu ele alındı.

Gayri resmi görüşmede, ülkeler Türkiye'yle üyelik müzakerelerinin geleceğine ilişkin görüşlerini paylaştı. AB ortak savunması, Suriye, Irak, Yemen, Irak ve Libya konularının da ele alındığı konsey toplantısının ardından konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye konusunda AB'nin birleşik bir tutum almasında mutabık kaldıklarını söyledi.

Gelişmeler karşısında endişe duyduklarını ancak Türk yetkililer ve muhalefet partileriyle diyalogların devam ettiğini söyleyen AB yetkilisi, "Birbirimizle iletişim kurmak için benimki de dahil olmak üzere iletişim kanallarının açık kalması çok önemli. Bu her zaman birbirimizi anlamamızı gerektirmez." dedi.

Son Güncelleme: 15.11.2016 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.