21 Haziran 2020 Pazar 19:58
Şok İddia! İsrail yeni silahlarını hayvanlarda deniyor!

Yediot Aharanoot adlı ünlü İsrail gazetesi bugün (21 Haziran Pazar) İsrail ordusunun geliştirdiği silahları denemek için hayvanlara yönelik saldırılar düzenlediğini ve bazen öldürücü bazen de öldürücü olmayan denemeler yaptığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, gazete bugün konuyla ilgili haberinde "Bırakın Hayvanlar Yaşasın" isimli hayvanları koruma amaçlı sivil İsrail kuruluşundan aldığı raporda yer alan bazı önemli bilgileri yayınladı. Haberde İsrail askerlerinin son üç yıl içinde muhtelif hayvanlar üzerinde en az bin öldürücü deneme yaptıkları dile getirildi.

Rapora göre 2017-2018 yıllarındaki denemelerde 40 köpek, 25 keçi, 10 koyun, 125 domuz, 186 iri sıçan, 25 gine domuzu, 126 iri tarla faresi kullanıldı.

Rapora göre askeri denemelerde, kalp yapısının ve nefes alma şeklinin insanın kalp yapısına ve nefes alma şekline benzemesi sebebiyle en çok kullanılan hayvan domuz oldu.

Haberde denemelerde kullanılan hayvanların çektiği eziyetlerin de farklı olduğu belirtildi. Bazıları doğrudan öldürülürken bazılarının da tepkilerinin ölçülmesi için öldürücü olmayan saldırılar gerçekleştiriliyor. Ancak bütün bu saldırılar son derece gizlice yapılarak görüntülerinin alınmasına tamamen engel olunuyor. Denemelerde zaman zaman hayvanların birtakım patlayıcı maddelere tepkileri de ölçülüyor.

Konuyu gündeme getiren sivil toplum kuruluşunun İsrail Savunma Bakanlığı'na bu konuda soru ilettiği ancak henüz kesin bir cevap alınamadığı belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.