26 Haziran 2016 Pazar 17:14
Somali'de otele baskın

El Şebab militanları, otelin girişinde bomba yüklü bir araç patlattıktan sonra içeri girerek çok sayıda otel müşterisini rehin aldı.

Üç saldırgan, saatlerce süren çatışma sonucunda güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Güvenlik yetkililerinden Yüzbaşı Muhammed Hüseyin, "Kuşatmayı sona erdirdik. Son militanlar çatıda öldürüldü" dedi.

Baskında 11 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırıya uğrayan Naasa Hablood Oteli'nin genellikle siyasetçiler ve yurt dışında yaşayan Somaliler tarafından tercih edildiği belirtildi.

SOMALİ'Yİ KANA BULAYAN ÖRGÜT EL ŞEBAB

Somali'de 2004'te kurulan El Şebab örgütü, ülkenin güney ve orta kesimlerindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt, şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor. 

Somali'de güvenlik ve istikrara katkı için Afrika Birliği ülkelerine bağlı 22 bin asker görev yapıyor.

Mogadişu'daki Mekke-i Mükerreme Caddesi'nde haziran ayının ilk haftasında da hükümet yetkililerinin kaldığı Ambassador Otel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Bir intihar eylemcisinin kullandığı aracı otelin girişinde patlatması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından silahlı saldırganlar binaya girerek bazı müşterileri rehin almış, saldırıyı terör örgütü El Şebab üstlenmişti.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Mogadişu'da Eş-Şebap terör örgütünün üstlendiği saldırı için, "Somali'nin başkenti Mogadişu'nun merkezinde bulunan ve milletvekilleri, üst düzey devlet ve hükümet görevlileri ile güvenlik mensuplarının konakladığı bir otele bugün bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendiği üzüntüyle öğrenilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara şifa dileklerinin sunulduğu açıklamada, "Kutsal ramazan ayında sivilleri hedef alan, ilk belirlemelere göre en az 10 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bu terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin dost ve kardeş Somali halkının yanında yer almaya devam edeceği belirtilen açıklamada, Ankara'nın Somali'de barış, istikrar ve refahın tesisine yönelik çalışmaları kararlılıkla destekleyeceğine vurgu yapıldı.

Son Güncelleme: 26.06.2016 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.