27 Mart 2016 Pazar 16:05
Son dakika.! Palmira tamamen Suriye güçlerinin elinde

Suriye ordusunun bu hamlesi, geçen yıl Mayıs ayından bu yana şehrin kontrolünü elinde bulunduran Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) büyük bir darbe niteliği taşıyor.

Suriye televizyonu, askeri bir kaynağın "Ordu ve bağlı milisler, Palmira şehrinin kontrolünü tamamen ele geçirdi" ifadesini aktardı.Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise bu sabah kentin doğu yakasında çatışmaların sürdüğünü, ancak IŞİD üyelerinin büyük oranda çekilmek zorunda kaldığını belirtti. 

Suriye ordusundan yapılan açıklamada Palmira'nın geri alınması, "IŞİD için ağır bir darbe" olarak nitelendirildi. 

PALMİRA ZAFERİ ÇÖKÜŞÜN BAŞLANGICI

Orduya göre Palmira zaferi IŞİD için "çöküşün başlangıcı" niteliğinde. 

Açıklamada Rusya'nın da desteği ile Palmira'da güvenliğin ve istikrarın tesis edildiği, antik kentte yaşananların "Suriye ordusunun ve dostlarının, terörizmle mücadele edip onu ortadan kaldırabilecek tek güç olduğunu gösterdiği" vurgulandı.

AFP'nin haberine göre; Suriye ordusu Palmira zaferinin ardından IŞİD'i Deyrizor ve fiili 'başkenti' Rakka'da da bitirme sözü verdi. 

Son Güncelleme: 27.03.2016 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.