05 Haziran 2020 Cuma 15:52
Suriye'ye Yeniden hava saldırısı

Suriyeli yetkililer, İsrail’in, ülkenin kuzeybatısında bulunan Masyaf’ta bir Bilimsel Araştırma Merkezi’ni bombalandığı bilgisini paylaştı. İsrail ise söz konusu merkezin İran’a ait bir füze fabrikası olduğunu ifade etti.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Suriye resmi haber ajansı SANA ise bir askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Hama ilinin güneybatısında yer alan Masyaf çevresinde rejime ait bir askeri noktayı hedef aldığını iddia etti.

Rusya’dan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmezken İsrail, Suriye’deki “İran mevzilerine” düzenlediği bir dizi saldırı içerisinde bu merkezi daha önce de hedef almıştı.

İsrail'in son dönemde "İran'ı Suriye'den zor kullanarak çıkarma" stratejisini benimsediği ifade ediliyordu. Bu kapsamda son dönemde Suriye'de düzenlenen hava saldırılarında bir artış yaşandığı göze çarpıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.