22 Nisan 2015 Çarşamba 14:51
Suudi Arabistan'da Askere Hazır Ol Emri

Yemen’de meşru yönetimi silah zoruyla deviren İran destekli Husilere yönelik bir aydır sürdürülen Kararlılık Fırtınası operasyonu sona erdirilirken, Suudi Arabistan’dan kara operasyonu sinyali geldi. Kral Salman’ın ordunun en güçlü kollarından olan Ulusal Muhafız Birlikleri’ne operasyona katılma talimatı verdi.

Yemen'de meşru yönetimi silah zoruyla deviren İran destekli Husilere (Ensarullah Hareketi) yönelik olarak 26 Mart'ta Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin başlattığı operasyonda yeni bir aşamaya geçildi. Koalisyona ait savaş uçaklarının yaklaşık bir aydır yürüttüğü “Kararlılık Fırtınası” operasyonu durdurulurken, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz askeri birliklere hazır ol emri talimatı verdi. Kral Salman'ın talimatı kara operasyonu sinyali olarak değerlendirildi.

Kararlılık Fırtınası operasyonunun durduğunu dün akşam saatlerinde koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri açıkladı. Asiri, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin talebi üzerine hava harekatının sona erdiğini kaydetti.

YENİ OPERASYON: UMUDA DÖNÜŞ

Tuğgeneral Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, bugünden itibaren Yemen halkı için “Umuda Dönüş” operasyonunun başlayacağını aktardı. Asiri, 26 Mart'tan bu yana devam eden hava harekatı kapsamında Yemen topraklarına 2 bin 415 saldırı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Operasyon tüm hedeflerine ulaştı'' dedi. Asiri ayrıca “Umuda Dönüş operasyonu, siyasi, diplomatik ve askeri çalışmalardan oluşuyor” ifadesini kullandı.

KRALDAN MUHAFIZ BİRLİKLERİNE TALİMAT

Bu arada Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un, Ulusal Muhafızlar'ın yemendeki operasyonlara katılmaları yönünde bir kararname çıkardığı belirtildi. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre Kral Selman, Kara Kuvvetleri'nin en güçlü kollarından biri olan Ulusal Muhafız Birlikleri'nin, Yemen'de Husi Ensarullah hareketine karşı başlatılan operasyona katılmasını içeren kararname yayımladı.

Son Güncelleme: 22.04.2015 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.