17 Nisan 2017 Pazartesi 20:38
Taliban ABD IŞİD'i bitirmemize müsade etmiyor

Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi, ABD’nin Afganistan’ın Nangarhar Vilayetindeki Açin ilçesine attığı ‘nükleer olmayan en büyük bomba’ hakkında açıklama yaptı. Taliban, ABD’nin işlediği bu barbarlığın medyada övünülerek anlatılmasını kınadı.

‘Savaş mağduru halkımıza ve savaştan harap olmuş yurdumuza yönelik böylesine yıkıcı silahların kullanılması affedilemez’ diyen Taliban, bombardımanı şiddetli bir dille kınayarak faillerinin savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Afganistan’da IŞİD’in hazırladığı komploların zapt edilmesi görevinin Afgan halkına ait olduğunu vurgulayan Taliban, bu yabancıların üzerine vazife değil dedi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid imzalı açıklamada IŞİD’in Afgan halkını öldürmek, ülkeyi bombalamak, yeni silahları denemek ve gayri meşru işgali uzatmak için kullanıldığı ifade edildi.

Taliban, bu tip davranışlarla Amerika’nın kendisini IŞİD’e karşı güç olarak yansıttığını fakat aslında IŞİD’i göz önünde tutanın, meşruiyet kazandıranın ve pratikte güçlendirenin kendisi olduğunu belirtti.

Taliban açıklamasında dikkat çeken diğer ayrıntı ise şu ifadeler oldu: “Geçtiğimiz aylar içerisinde İslam Emirliği, Nangarhar’da IŞİD’e karşı üç ayrı operasyon düzenledi ki bunların her birinde Mücahitler, bu grubun kökünü kazımaya yaklaşmışken Amerikan savaş uçakları, Mücahitleri bombalamaya başladı ve geri çekilmeye zorladı.”

‘ABD’nin askeri eğitim için Afganistan’da olduğunu iddia etmesine rağmen ülkemizi 10 tonluk bombayla vurması cihadı güçlendirmekten başka işe yaramaz’ denilen açıklamada ‘özgürlük aşığı Afganların zulme karşı duracağı’ kaydedildi.

Son Güncelleme: 17.04.2017 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.