30 Temmuz 2019 Salı 12:11
Taliban Afganistan'ın Zabul eyaletinde bir ilçeyi daha aldı

Taliban Afganistan'ın güneyindeki Zabul ilinin Mizan ilçesini ele geçirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, ilçe merkezine yönelik saldırı başlatan Taliban mensupları, bölgedeki karakolları ve hükümet güçlerine ait merkezleri kontrol altına aldı.

Kabil hükümeti güçlerinin ilçe merkezinden çekildiğini ifade eden yerel kaynaklar, çatışmaların ardından bölgenin tamamen Taliban kontrolü altına girdiğini aktardı.

Mizan ilçesi kırsalında Taliban büyük ölçüde kontrol sahibiydi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, yaptığı açıklamada ilçe merkezinin ele geçirildiği bilgisini doğruladı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Mücahid ilçe merkezinin ve karakolların ele geçirildiğini, Kabil hükümeti güçlerine mensup çok sayıda kişinin öldürüldüğünü, bölgeye gelen takviye kuvvetlere de saldırılar düzenlendiğini belirtti.

Mizan ilçesi, Zabul ilinin merkezi olan Kalat'ın batısında yer alıyor.

Taliban Zabul ilinde 28 Mart'ta Seyuri, 15 Mayıs'ta Şamulzay, 16 Mayıs'ta Şinkay, 11 Haziran'da Dayçopan ilçesini ele geçirmişti.

Anahtar Kelimeler:
AfganistanTalibanZabul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.