20 Şubat 2018 Salı 11:29
Taliban'dan ABD halkına çağrı "savaşı bitirelim"

Taliban'dan ABD halkına "savaşı bitirelim" çağrısı

Afganistan’da ABD öncülüğündeki NATO işgal kuvvetlerinin saldırı ve operasyonları arttırdığı bir dönemde, Taliban Amerika toplumuna yönelik barış görüşmelerine yönelik arzusunu ifade eden bir mektup yayınladı.

Amerikan halkına ve barış sever kongre üyelerine seslenen Taliban, ABD’nin yoğunlaştırdığı hava saldırılarıyla bir santim bile toprak kazanamadığını belirterek, savaşın bitirilmesi için barışçıl diyalog çağrısı yaptı. Mektupta ABD halkına yönelik olarak, “Özelde Afganlarla genelde dünyayla barışçıl bir diyalog istiyorsanız, başkanınızın, savaş pazarlayan temsilcilerinizin ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin bu gerçeği anlamalarını sağlayın. Onları, Afganistan’la ilgili daha mantıklı politikalar üretmeye zorlayın. Daha geçen eylül ayında Trump’ın yeni strateji düzenledi. Komutanlarınıza, ‘Bu kadar güç kullanımına rağmen Taleban’dan hiç toprak alabildiniz mi, yoksa daha da mı güçlendiler?’ diye sormalısınız” ifadeleri yer aldı.

Batı'nın işgal operasyonunuda 1 yılda 10 bin sivil kayıp

ABD Başkanı Donald Trump’ın ağustos ayında açıkladığı yeni ‘agresif’ Afganistan stratejisinin ardından hava saldırılarının yoğunlaşmasıyla birlikte sivil ölümler de arttı. Birleşmiş Milletler’in açıkladığı rakamlara göre, geçtiğimiz yıl ABD ve hükümet güçleri tarafından yapılan saldırılarda, 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti ya da yaralandı. Ülkenin çeşitli kesimlerinde düzenlenen saldırılarda 3 bin 438 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 bin 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırılarda ölenler arasında 359 kadın ve 861 çocuk bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.