09 Ekim 2015 Cuma 23:56
Taliban, İki Kentte Daha Kontrol Sağladı

 Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi, kuzeydeki Feryab Vilayetinde yer alan iki kenti daha ele geçirdi. Taliban geçtiğimiz hafta da vilayet başkentini ele geçirmek için operasyon başlatmıştı.

Taliban, resmi yayın organından yaptığı  iki farklı açıklamada, ‘Garzivan ve Peştun Kot kentlerinin fethedildiğini’ duyurdu.

Açıklamada ‘İslam Emirliği Mücahitleri, geniş ölçekli bir operasyonla Hvace Musa (Peştun Kot) idare merkezini, emniyet teşkilatı binalarını ve tüm bölgeyi tamamen özgürleştirdi’ ifadelerine yer verildi.

Talibanın kent kontrolünü ele geçirdiği sırada Kabil Yönetimine bağlı birliklerin bölgeyi terk ettiği kaydedildi.

İlk açıklamanın ardından yapılan ikinci duyuru ile ‘Garzivan yönetim merkezinin ve emniyet teşkilatı binalarının tamamen özgürleştirildiği’ ilan edildi.

Afganistan basını da iki kentin kontrolünün Taliban’a geçtiğini doğruladı. Operasyonlarda yüzlerce Taliban savaşçısının görev aldığı bildirildi.

Son Güncelleme: 09.10.2015 23:57
Anahtar Kelimeler:
CihadAfganistanTaliban
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.