11 Mart 2019 Pazartesi 14:55
"Taliban Kurtarıcı Olarak Dönecek"

Afganistan İslam emirliği Taliban Hareketi sözcüsünün TV programında yaptığı röportajı Türkçeleştirildi:

”Saygıdeğer İslam Emirliği sözcüsü Zabihullah Mücahid’in Shamshad TV ile yaptığı röportajda çok önemli konulara değinildi.

Saygıdeğer Mücahid, görüşme sırasında birçok önemli ve hassas konuya değindi:

1 – ABD’nin kendi iç meselelerimizden herhangi birine karışmasına izin vermeyeceğiz, sadece onlarla güçlerinin çekilmesi hakkında konuşacağız.

2 – Afganlar arasındaki sorunlar görüşmelerle çözülmeli ve Kabil yönetimi yalnızca Amerikan çıkarlarına hizmet etmek için kurulduğundan, onları bir muhalefet olarak görmüyoruz.

3- İşgal taraftarları, Afganlara karşı savaşıyor ve Afganlar öldürülüyor onlar için sayının önemi yok.

4 – Basın özgürlüğü, sivil toplumlar ve siyasi örgütler, İslami değerler çerçevesinde faaliyet göstermeye devam edecek, ancak İslami ve Afganistan normlarını ihlal etmekte ısrar ettikleri takdirde ortadan kalkacaklardır.

5- Taliban kurtarıcı olarak geri dönecek çünkü Afganistan’ın özgürlüğü ve savunması için 18 yıldır savaştılar.

Sonuçta, Sayın Mücahidin Şamhad TV ile bir Afgan vatanseverliği konumunda yaptığı röportajı gerçekten analiz edersek, İslami Emirliğin kuruluşunun, politikasının ve mücadelesinin tarihsel açıdan ne kadar derinden ilham aldığını ancak o zaman gerçekten anlayabiliriz.

İslam Emirliği, 18 yıl boyunca Amerika tarafından yönetilen 49 ülkeden oluşan bir koalisyonun eliyle savaştı, yüzlerce büyük acımasız stratejisini etkisiz hale getirdi, tahminlere göre işgalciler 1.5 trilyon doların üzerinde para harcadı.

Bütün övgüler yalnızca Allah’a ait, Taliban savaşçılarını, savaş alanından bir santim bile geri çekemediler.

Tarih, hiç bir ülkenin küçük düşürülmesinin kibirli tağut Amerika’nın emsali olmadığına tanıklık ediyor.

Fakat bugün Amerika, Taliban’la müzakere masasına geldiğinde ve yiğit Mücahid Afgan milletinin değerleri ve çıkarları tarafından tanımlanan bir görüşme gündemini takip ederken, kuşkusuz bunların tümü, başlatılan samimi direnişin bir sonucu olarak gelişti.

İslam Emirliği, değer biçilemez fedakarlıklar ve kahramanlıklar nedeniyle muzaffer bir son aşamaya giriyor.

Bu nedenle, yalnızca Zabihullah Mücahid tarafından belirtilen, “Evet, Taliban’ın kurtarıcı olarak geri dönme hakkı var” dediği için onurlanmamız yerindedir.

Çünkü her komplo ve hileye cevap verdiler. Amerika’nın ve 49 uluslu koalisyonu ile anavatanlarının her santimini ve kutsallarını savundular.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.