25 Mart 2015 Çarşamba 19:12
Taliban Örgütüne Ağır Darbe

Pakistan ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamada, aşiretler bölgesi Hayber'in Afganistan sınırındaki Tirah Vadisi'nde, Pakistan Talibanı çatısı altındaki Leşker-i İslam terör örgütü üyelerinin barındığı tespit edilen noktalara hava saldırıları yapıldığı belirtildi. Açıklamada, 30 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği, iki mühimmat deposunun da tahrip edildiği kaydedildi.

Askeri kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Leşker-i İslam örgütünün sözcüsü de saldırılarda ölen militanlar arasında bulunuyor.

Pakistan ordusu, haziran ayında Kuzey Veziristan'da, ekim ayında da Hayber bölgesinde Taliban üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar başlatmıştı. Operasyonlarda bugüne kadar öldürülen militan sayısı 2 bin 400'ü aştı.

Son Güncelleme: 25.03.2015 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.