12 Ağustos 2015 Çarşamba 23:37
Taliban'dan IŞİD İnfazları Hakkında Açıklama

Afganistan’da bağımsız islami bir devlet kurmak için savaşan Taliban güçleri, IŞİD cemaatine bağlı Vilayeti Horasan grubunun 10 Afgan vatandaşını korkunç bir şekilde infaz etmesine yönelik bir bildiri yayınladı.

Afganistan’da bağımsız islami bir devlet kurmak için savaşan Taliban güçleri, IŞİD cemaatine bağlı Vilayeti Horasan grubunun 10 Afgan vatandaşını korkunç bir şekilde infaz etmesine yönelik bir bildiri yayınladı.

Afganistan’da faaliyet yürüten IŞİD’e bağlı Vilayeti Horasan grubu, Taliban güçlerine yardım etme suçlamasıyla 10 sivil vatandaşı daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde infaz etmişti.

Gözleri bağlanan siviller, toprağa yerleştirilen patlayıcı bombaların üstüne oturtularak bombalar IŞİD güçlerine bağlı “Vilayeti Horasan” grubu üyeleri tarafından patlatılıyordu.

“Vilayeti Horasan” grubu yaptığı açıklamasında, Eyder Hayl, Baber Hayl ve Reynedar Hayl kabilelerine mensup olan 10 kişinin IŞİD’e karşı savaşta, Taliban güçleri ve Nencehar vilayetinin Afgan hükümeti ile yardımlaştığı suçlamasında bulundu.

Taliban’ın IŞİD infazları hakkında açıklaması:

Dün içimizi acıtan bir video yayınlandı. Yayınlanan videoda Nencahar vilayetine bağlı Şinvari müdüriyetinde bulunan Mamendo mıntıkası halkından olan 10 kişi görüntüleniyor. Bu kimseler IŞİD örgütü olarak isimlendirilen gruba mensup olan kişiler tarafından esir alınıp sonrada vahşi bir şekilde infaz ediliyor.

Afganistan İslam Emirliği ile yardımlaştı diye vatandaşların tutuklanması, peşinden irtidat hükmü verilmesi ve sonrasında infaz edilip şehit edilmesi meşru bir fiil değildir. Hiçbir delil bu fiilin meşruluğuna ve cevazına kullanılamaz.

Afganistan İslam Emirliği, bu çirkin suçu en şiddetli ibarelerle kınamaktadır. Suç her ne olursa olsun esirlerle bu şekilde muamele etmeyi hiçbir kanun cevaz vermez.

İslam adı altında sefih ve cahiller tarafından bölgede işlenen bu vahşice fiillere karşın Afganistan İslam Emirliği, yetkililerini bölgeye bu suçluları yakalamak için ve onları islam şeriati ışığında cezalandırmak için sevk edecektir.

incanews

Son Güncelleme: 12.08.2015 23:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.