08 Mayıs 2016 Pazar 23:41
Taliban'dan , Nato Üssüne Büyük Darbe! Afgan ordusu kamuflajları giyerek Nato üssüne sızdılar

Taliban, Afgan ordusu kamuflajları giyerek Nato üssüne sızdı
Taliban güçleri Afganistan ordusuna ait kamuflajlar giyerek Nato üssüne sızdı. Çatışmada 2 Nato askeri öldü.

Uluslararası Afganistan Güvenlik Destek Kuvveti'nin (ISAF) yerini alan "Kararlı Destek" (Resolute Support) misyonuna bağlı iki NATO askeri, Afgan güvenlik gücü üniforması giyen iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak öldü. Diğer askerler de saldırganları silahla ateş açarak vurdu.

Afganistan’ın güneyindeki bir NATO üssünde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliği hakkında bilgi verilmedi.

Olayı henüz üstlenen de olmadı. Geçen ay Taliban, Afganistan çapında büyük çapta saldırılar düzenleyeceğini açıklamıştı.

NATO, 2014’ün Aralık ayında Afganistan’daki savaş görevini bitirdiğini açıklasa da, yaklaşık 13 bin kişilik bir kuvvet eğitim ve terör operasyonları için ülkede tutuluyor.

Kaynak:AlJazeera/Arapça

Son Güncelleme: 08.05.2016 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.