16 Eylül 2019 Pazartesi 21:22
Trump'dan İran'a 'Göreceğiz'

Tahran yönetiminin yaz mevsiminde Basra Körfezi'nde düşürdüğü ABD drone'nu hatırlatan Trump, "Hikayeleri çok büyük bir yalandı. Şimdi de Suudi Arabistan'daki saldırıyla ilgili hiçbir şey yapmadıklarını söylüyorlar. Göreceğiz" ifadesini kullandı.

İç savaş ülkesi Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, hafta sonu Suudi Arabistan'ın en büyük petrol rafinerilerine insansız hava araçlarıyla saldırmıştı. Abkayk ve Kureyş'teki üretim tesislerine çok sayıda bomba yüklü drone kullanılarak yapılan saldırı, petrol fiyatlarının neredeyse yüzde 20 artmasına yol açtı.

Suudiler ve müttefikleri ABD, saldırının arkasında İran'ın olduğunu söylüyor.

Petrol fiyatlarında 28 yıl sonra en sert yükseliş! Türkiye nasıl etkilenecek?

İran: Trump-Ruhani görüşmesi olmayacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, Beyaz Saray'ın açık kapı bıraktığı New York'taki BM Genel Kurulu'nda Ruhani ile Trump'ın bir araya gelme ihtimalini reddetti. Musevi, "Bu görüşme gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler:
İranDonald TrumpTrump
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.