28 Kasım 2016 Pazartesi 17:31
Trump'tan Küba'yı tehdit etti ! Anlaşma İptal Edilecek Mi ?

Mesajında, "Küba, Küba halkı, Küba/Amerika halkı ve bir bütün olarak Amerika için daha iyi bir anlaşmaya yapmaya isteksiz ise, anlaşmayı sonlandıracağım" dedi.

Küba Devrimi'nden sonra bozulan ABD-Küba ilişkileri 50 yıl aradan sonra Obama döneminde gelişmeye başladı. Obama 50 yıl aradan sonra Kübayı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olurken, başkent Havana'da Küba Devlet Başkanı Raul Castrol ile görüştü. İki ülke arasında yapılan görüşmeler sonrası ilişkilerin normalleştirilmesi kararı alınmıştı.

Trump, Cuma günü hayatını kaybeden Küba lideri Fidel Castro ile ilgili yaptığı açıklamada, "Küba halkının sonunda hakettikleri özgürlüğe kavuşacağı bir gün olmasını diliyorum" demişti. Trump Fidel için de "Bugün dünya, kendi halkına yaklaşık 60 yıl baskı uygulamış zalim bir diktatörün ölümüne şahit oldu" dedi.
 

Son Güncelleme: 28.11.2016 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.