03 Mart 2016 Perşembe 18:28
Türkiye Ahıska Türklerine Kucak Açmaya Devam Ediyor

Ukrayna’nın doğusunda, Rusya’nın desteklediği ayrılıkçıların başlattığı iç savaş yüzünden evlerini ve işlerini kaybeden Ahıska Türklerinden oluşan ikinci kafile Türkiye'ye hareket etti.

Ahıska Türklerinin tahliyesi, Başbakanlık koordinatörlüğünde Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Ukrayna makamlarının işbirliğiyle gerçekleştirdi. Ukrayna’nın Harkov şehrinden gerçekleştirilen tahliye esnasında Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da hazır bulundu.

İkinci kafilede Ukrayna’nın doğusundaki Slavyansk şehrinden gelen 35 aileden oluşan 182 Ahıska Türkü, Harkov’dan Türk Hava Yollarına (THY) ait bir uçak ile Erzincan’a uğurlandı.

Türkiye'nin kucak açtığı Ahıska Türkleri, Başbakanlık Toplu Konut İdaresine ait eşyalı dubleks evlere yerleştirilecek.

Ukrayna’nın doğusunda yaşayan Ahıska Türkleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilmeye başlamıştı. Ukrayna'dan 25 Aralık 2015'te getirilen 439 kişilik 116 aileden oluşan kafile Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmişti. TOKİ tarafından Üzümlü ilçesinde yaptırılan konutlara yerleştirilecek aileler için kaymakamlık tarafından evlerinin tüm eşyaları ve kışlık yakacakları alınmıştı.

Son Güncelleme: 04.03.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.