15 Şubat 2016 Pazartesi 21:36
Türkiye'nin 3 kırmızı çizgisi

Davutoğlu, uluslararası kamuoyu kadar Rusya ve ABD’ye dönük uyarılarda da bulundu:

Birilerinin sırf Türkiye’yi ve Avrupa’yı rahatsız etmek için bir mülteci göçüne sebebiyet vermek adına binlerce, onbinlerce insanı hava bombardımanına tabi tutması karşısında artık uluslararası toplum bir ses vermeli.
Rusya ile Amerika arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Bir bakıyorsunuz her görüşme sonrasında Halep etrafındaki kuşatma daralıyor ve Halep’ten gelen mülteci sayısı artıyor.

Halep’ten kaçan yüz binlerce insanın hayatını kim garanti edecek? Birleşmiş Milletler susmuşsa müttefik ülkelerin susması gerekir mi? Birinin Rusya’ya artık sesini yükseltmesi lazım. 

DAEŞ’e karşı mücadele ediliyorsa, hep beraber edilsin ve bir hamlede ne yapılıyorsa yapılsın. Ama ‘DAEŞ’e karşı mücadele ediyoruz’ diyerek eğer orada her aktör kendi alanını genişletmeye kalkarsa, Rusya, Suriye rejiminin önünü açarsa ya da Rusya veya ABD, YPG’ye verdiği yardımlara YPG’nin önünü açarsa, bu doğrudan Suriye halkına karşı mücadele etmektir.
Biden: Vurmayın
Beyaz Saray, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Davutoğlu arasındaki telefon görüşmesi hakkında açıklama w.

Açıklamada, PYD’nin ismi anılmadı, “Suriyeli Kürt güçleri” nitelendirmesi yapıldı. Buna göre Biden, ABD’nin YPG’ye bağlı güçleri toprak elde etmek için mevcut durumu istismar ederek Türkiye sınırı yakınlarında yeni bölgelerde hâkimiyet kurmaktan sakındırdığını iletti. Buna karşılık Türk ordusunun da bölgeye yaptığı top atışlarını durdurması yönünde çağrı yaptı. Biden ayıca, Türkiye’nin “PKK terörü ile mücadelesini desteklediğini” söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de Halep’in kuzeyindeki gelişmelerden endişe duyduklarını belirterek Suriyeli Kürtlere ve YPG ile bağlantılı diğer güçlere, karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları çağrısında bulundu. Kirby, Türkiye’den de yaptığı top atışlarını durdurmasını istedi. Öte yandan

Fransa da Türkiye’ye YPG’ye yönelik bombardımanı sonlandırma çağrısı.
1 YPG Azez’in yanına bile yaklaşmayacak

ŞU anda YPG ve PYD, PKK ile yani Kandil’le irtibatlı bir terör örgütüdür. Suriye rejiminin kuklasıdır, Suriye rejimi adına katliamlar yapan bir örgüttür.

Rus hava desteğiyle oradaki Araplara, Kürtlere, Türkmenlere ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtlere işbirlikçi bir şekilde baskı yapan, barbarca etnik kıyım yapan bir örgüttür.

YPG’nin sınırımızda, Türkiye’yi rahatsız eden her adımını aynen mukabele ederiz.

YPG’nin ve arkasındaki güçlerin de Türkiye’nin bu konudaki tutumunu bilmesi lazım. YPG, derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak, Azez’in yakınına dahi yaklaşmayacak.

Türkiye Halep koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minniğ Havaalanı’nı da boşaltacak. YPG ne Kürtleri temsil ediyor, ne Suriyelileri. İşledikleri her katliamın, yaptıkları her barbarca tutumun, sürdükleri her Türk, Türkmen, Arap ya da kendileri gibi düşünmeyenlerin, Kürtlerin sürüldüğü yerlere de dönmesini sağlayacağız.

Bunların da hesabını verecekler. Türkiye’nin sınır boylarında böyle herkesin at oynattığı bir ortamda Türkiye’nin sessiz kalacağını da kimse beklemesin. Yani YPG Fırat’ın batısına geçmedi diye Afrin’in doğusuna geçip Azez’i işgal etmeye kalkmalarını mazur görmemiz mümkün değil. YPG bu çatışmalarda öncesindeki sınırında kalacak.

Son Güncelleme: 15.02.2016 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.