21 Kasım 2015 Cumartesi 15:22
Türkmen Dağı'nı Nusret Cephesi Mücahitleri Savunuyor


Rejim ve Rus güçlerinin yoğun bir şekilde saldırdığı Türkmen Dağı bölgesinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Suriye'de Esed rejimi,  Rusya'nın da hava desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisindeki Fırınlık, Acısı ve Avanlı bölgelerine aynı anda saldırı başlattı. Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, "Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik ve orası risk altında" dedi.

Al Jazeera Türk'te yer alan habere göre, Suriye'de Esed rejimi, 3 gün önce Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde başlattığı kara harekatını genişletti. Bölge, 50'den fazla Türkmen köy ve kasabasının bulunduğu Lazkiye-Bayırbucak bölgesi. İlk olarak 10 gün önce Lazkiye’ye en yakın Türkmen Köyü konumunda olan Gımam’a saldıran rejim güçlerine Ruslar yoğun hava desteği veriyor.

8 gün önce Gımam köyünde kontrolü sağlayan ordu ve Şii milisler dün gece yarısı bölgenin en stratejik noktası olan Acısu ve 45 Dağında saldırıya geçti. Gımam ve Hancağız yönünde de saldırılarını sürdüren Ordu birliklerini bölgede 5 köyü ele geçirdi.

Türkmen Dağı'ndaki çatışmalara dahil olan Nusret Cephesi grubunun bölgede süren savaşın seyrini değiştiren hamleler gerçekleştirdiği ifade edildi. Nusret Cephesi savaşçılarının bazı bölgelerde rejimin ilerleyişini durdurduğu ve bazı köyleri geri aldığı duyuruldu. 

 

 

Son Güncelleme: 18.07.2017 22:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.