04 Kasım 2017 Cumartesi 13:26
Usame Bin Ladin'in notları arasında Recep Tayyip Erdoğan'da var

El Kaide kurucu lideri Usame Bin Ladin’in Abbottabad’daki evine Mayıs 2011’de düzenlenen operasyonla ele geçirilen Bin Ladin’e ait özel belgeler yayınlandı.

Bir kısmı daha önce yayınlanan ‘Bin Ladin Belgelerinin’ yazı, resim ve bilgisayar verilerinden oluşan yüz binlerce parçalık yeni bölümü paylaşıldı.

Bazı belgelerin hassaslığı nedeniyle halen paylaşılmadığı belirtilirken Asya’nın Sesi Haber Merkezi, önceki bölümlerde olduğu gibi bu bölümde de yer alan önemli belgeleri okurları için Türkçeleştiriyor:

Usame Bin Ladin’in kendi el yazısıyla kaleme aldığı ve yolculuklarını da içeren not defterinde Suriye hakkındaki görüşleri de var.

‘Suriye büyük bir sürpriz oldu, ben ise Hicaz’ın (Suudi Arabistan’ın) buna daha hazır olduğunu bekliyordum’ diyen El Kaide Lideri’nin Suriye’ye Hz. Muhammed’in sözlerinden dolayı özel bir önem atfettiği görüldü.

Suriye’de savaş öncesindeki protestoların başladığı süreci değerlendiren El Kaide Lideri Bin Ladin, ‘Suriye Cumhurbaşkanının halkı razı edecek açıklamalar yapacağını’ öngörmüş.

‘Esed’in kendi pozisyonunu kullanamadığını ve beceriksiz olduğunu’ savunan Usame Bin Ladin, ‘Beşşar Esed’in istifa etmesinin en uygunu’ olduğunu not almış.

Bin Ladin’e göre Türkiye’nin olaya müdahil olması Esed’in becereksizliğini daha çok kanıtladı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beşşar Esed’e ‘reform çağrılarını’ da not alan Bin Ladin, ‘kendisi İhvani Muslimin akımından kabul edilen Erdoğan’ın çağrısı son derece önemli ve kritik’ şeklinde yazdığı ortaya çıktı.

Bin Ladin, 30 Mart’ta aldığı bir notta ise ‘Beşşar Esed’in ilk açıklamasıyla hayal kırıklığı yaşadığını’ söylüyor.

Bin Ladin, Beşşar Esed için ‘özeti şu ki, durumu kavrayamamış. Protestoculara ya komplocu yada sapmış diyor’ ifadelerini kullanmış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rüyasında gören Bin Ladin, kendi rüyasını şöyle yorumluyor: “Ya Recep ayında bir çığır açılacak ya da Tayyip (güzel) şeyler olacak.”

Ayrıca Usame Bin Ladin Suriye’nin öneminin Hz. Muhammed’in sözlerine dayandığını ifade ederek şöyle yazmış: “Şam’ın önemi Nebi’nin sallallahualeyhivesellem hadislerinden ve siyerinden gelir. Ümmetin birliği Şam’ın birliğinden geçer. Şam, ilk savunma hattıdır.”

Asya’nın Sesi Haber Merkezi

Son Güncelleme: 04.11.2017 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.