02 Mayıs 2015 Cumartesi 21:21
VAN Genel seçime doğru

VAN  - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) basın mensuplarıyla bir araya gelerek adaylarını tanıttı.

Kentteki bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen HAK-PAR İl Başkanı Abdulmenaf Kıran, partilerinin merkezinde Kürt çözümü olduğunu, Kürt sorununa ilişkin bir statü isteyen siyasi ve demokratik içeriğe sahip parti programı sunacaklarını söyledi.

Kıran, şöyle konuştu:

"Çünkü Kürt sorununu, Türkiye'de öncelikli bir mesele olarak görüyoruz. Kürt sorununun çözümünü, eşit haklara dayalı, federal bir sistemde görüyoruz. Yine coğrafi esaslara dayalı bir sistem istiyoruz. Türkiye'de yeni bir anayasa yapılmasını istiyoruz. Bu anayasanın çoğulcu lokal bir anlayışla tüm hakların, tüm kesimlerin haklarını kapsamasını istiyoruz. HAK-PAR olarak seçime ülke genelinde 71 il ve 75 seçim çevresinde katılıyoruz. 485 adayımız var ve yüzde 37'si kadın adaylardan oluşuyor. Adaylarımızın yüzde 60'ı üniversite mezunu."

VAN Genel seçime doğru

Son Güncelleme: 02.05.2015 21:22
Anahtar Kelimeler:
VanGenel Seçime Doğru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.