03 Nisan 2020 Cuma 14:37
Yasağa Uymayanları Vurun Emri Verildi!

Güvenlik güçlerine, hükümetin koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde aldığı sokağa çıkma yasağı kararı ve kısıtlamalara karşı gelinmesi ya da isyan çıkarılması halinde, sorun çıkaranları vurma emri veren Duterte ayrıca, sağlık çalışanlarının istismarının da ciddi bir suç olduğunu dile getirdi.

Duterte, televizyonda canlı yayınlanan açıklamasında, doktorlara ve sağlık çalışanlarına saldıranların üzerlerine ölümcül zehirli maddeler dökülerek veya onlara bu maddeler içirilerek cezalandırılmasını istediğini dile getirdi. Ayrıca sorun çıkaran kişilerin hapishanelerde aç bırakılacakları tehdidinde bulunan Duterte, emniyet güçlerine bu kişileri vurmaları ve gıda ve nakit yardımını durdurma emrini vereceğini belirterek halkı kendileriyle iş birliği yapmaya çağırdı.

Verdiği sert kararlarla sık sık insan hakları örgütlerinin eleştirilerini üzerine çeken Filipinler lideri, "Polis ve askerlere talimatım; eğer bir sorun varsa ve ve hayati tehlike durumu söz konusuysa onları vurarak öldürün." sözleriyle canlı yayında emir verdi.  Reuters'ın haberine göre mesajının alınıp alınmadığını tekrar eden Duterte, düzensizlik çıkaranlara atıfla, "Anlaşıldı mı? Sorun çıkarmak yerine sen öl, ben seni gömerim." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
YasakKoronavirüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.