24 Temmuz 2018 Salı 20:57
Yunanistan'da Yangın Çok Sayıda Ölü


Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Attika'nın hem doğusunda hem batısında aynı anda çıkan yangınlar kuşku uyandırıyor" dedi.



Ormanlık bölgede çıkan, ancak çok şiddetli ve devamlı yön değiştiren rüzgâr nedeniyle kısa sürede Pendeli, Mati, Rafina, Vuças gibi sayfiye yerlerini saran yangın, evler ve arabalar yakmaya başlayınca itfaiye ekipleri evlerin boşaltılmalarını istedi.



Kurtulmak için deniz kenarına inen yüzlerce insanın yardımına koşan askeri ve sivil gemiler, Yunan Sahil Güvenlik botları ve özel sandallar, onları gece boyunca Rafina Limanına çıkarmak için seferler yaptı.

Limanda bekleyen Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi (EKAV) araçları, limana çıkan yaralılara ilk yardımı verdikten sonra ciddi olanları yakın hastanelere nakletti, geri kalanlar ellerinde fotoğraflarla kayıp yakınları için bilgi toplamaya çalıştılar.

Evsiz kalan insanların geçici olarak barınmaları için Otelciler Birliği tarafından otel odaları temin edildi, askeri mekânlar da seferber edildi.

TÜRKİYE YARDIMA HAZIR

Türkiye, Yunanistan'daki yangın için Yunan Dışişleri Bakanlığı'na yardım teklifi yaptı. Teklifin Yunanistan makamları tarafından değerlendirildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Yunanistan'daki yangın felaketi için Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na resmi yardım teklifi iletti. Yardım teklifi Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği tarafından takip ediliyor.

Teklifin kabul edilmesi halinde sevk edilmek üzere, Orman Yangın Harekat Merkezi yangınla mücadele için 2 uçak ve 3 helikopter hazır bekletiliyor. Ayrıca, 20 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi ve 20 kişilik Sağlık Bakanlığı UMKE ekibinin de İzmir'de hazır bekletildiği ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı'na, söz konusu personelin sevk edilmesi amacıyla uçak tahsis edilmesi için hazırlıklı olunması bilgisi verildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerimiz ihtiyaç halinde Yunanistan'a hareket için hazır" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
YangınYunanistanölü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.