20 Eylül 2016 Salı 17:53
'15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına' Broşürü Öğrencilere Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, liseler için hazırlanan "15 Temmuz 2016 Türkiye'yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü" kitapçığı ile ilk ve ortaokullar için hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" broşürü öğrencilere dağıtıldı.

Lise öğrencilerine yönelik hazırlanan "15 Temmuz 2016 Türkiye'yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü" kitapçığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla "Sevgili Gençler" başlığıyla bir yazı yer aldı.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 gecesinde, siyasi tarihinin en büyük ve en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kaldığını belirten Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi, asker elbisesi giymiş bir grup teröristin, milletin ve devletin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkeyi teslim almaya çalıştığını ifade etti.

Erdoğan, "Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiş bu teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulamayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır. 15 Temmuz ruhu bu topraklarda diri olduğu müddetçe terör örgütlerini maşa olarak kullanan hiçbir vesayet odağı ülkemizi teslim alamayacaktır. Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen hiçbir güç, bugüne kadar başarılı olamamıştır ve olamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kitapçıkta, "Truva atı", "Haşhaşiler", "Boğaziçi Köprüsü", "Sela", "Unutulmayacak Kahramanlar", "Sultanahmet Mitingi" başlıkları altında bilgiler ile FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nden görsellere de yer verildi.

Son Güncelleme: 20.09.2016 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.