15 Ağustos 2016 Pazartesi 11:03
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 98'lik Oranda Doldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre yüzde 98’lik doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında ilk sıralarda yer aldı.


2016-2017 eğitim-öğretim dönemi içerisinde lisans ve önlisans programları için 2 bin 948 kontenjana, 2692 öğrenci başvurdu. Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçlarına göre üniversitemizde 28 lisans programı için ayrılan 1496 kişilik kontenjanın tamamı dolarken, önlisans düzeyindeki 34 programda 1142 kişilik kontenjana1036 başvuru yapıldı. Böylece lisans ve ön lisans programında yüzde 98’lik doluluk oranı elde edildi. Özel yetenek sınavı ile gelecek 250 öğrenci ile birlikte üniversiteye 2016-2017 eğitim - öğretim döneminde toplam 2888 öğrenci kayıt yaptıracak.


ÖSYS sonuç istatistiklerine göre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu dışındaki Eczacılık, Eğitim, Fen Edebiyat ve İslami İlimler Fakülteleri ile Sağlık Yüksekokulunda doluluk yüzde 95 olarak gerçekleşti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda doluluk oranı yüzde 100 olurken Meslek Yüksekokulu ile Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunda yüzde 93 oldu.


Yeni kayıt döneminde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini tercih eden öğrencilere hoş geldiniz dileğinde bulunan Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN: " 'Doğudan Yükselen Işık' parolasıyla yola çıkan üniversitemize yaklaşık 8 yılda kazandırdığımız sosyal, kültürel ve yaşanabilir yeşil çevre alanlarıyla Ağrı ilinin ilgi odağı haline geldi. Özgün mimariye sahip merkezi Yemekhane ve Kafeterya, Çok Amaçlı Spor Salonu, Tenis Kortu ve Stadyumun yer aldığı üniversitemizde, inşaatında sona yaklaşılan İshak Paşa Sarayı görselinde 1500 kişilik Kültür ve Kongre Merkezi ve Yüzme Havuzunun tamamlanmasıyla öğrencilerimize verilen hizmetin niteliği daha da artmış olacaktır " diye konuştu.

 

agri-ibrahim-cecen-universitesi-98lik-oranda-doldu.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-98lik-oranda-doldu-001.jpg

Son Güncelleme: 15.08.2016 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.