23 Şubat 2015 Pazartesi 22:37
Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünden Seferberlik

 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce eğitimde kaliteyi arttırmak ve TEOG’ta başarı oranını yükseltmek için adeta seferberlik başlatıldı. 

 

  Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun başkanlığında eğitim öğretimden sorumlu müdür yardımcısı İshak Hasanoğlu, şube müdürleri; ilçe milli eğitim müdürleri ile ilçelerde eğitim öğretimden sorumlu şube müdürleriyle geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Toplantıda, il merkez ve ilçelerin TEOG ve YGS-LYS’de gösterdiği başarı ve bu başarının Türkiye ortalamasına oranı ayrıntılı tablolarla gösterildi. İlçeler bazında ders ders başarı analizlerinin yapılığı toplantıda, başarıyı arttırmak için alınması gereken tedbirler enine boyuna tartışıldı ve bir yol haritası çizildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun,  “Biz kimseyi kimseyle kıyaslamıyoruz. Her ilçeyi, her okulu kendi içinde, bulunduğu konuma göre değerlendiriyoruz. Taşıma merkezi bir okulumuzu il merkezindeki başka bir okulla kıyaslamamız zaten doğru olmaz. Okullarımız adeta kendileriyle yarışıyor. Bizim yapmak istediğimiz her okulumuzda başarıyı kendi ölçeğinde makul seviyede yükseltmektir. Çocuklarımıza destekleme ve yetiştirme kursları ve diğer bireysel çabalarla ulaşabilmek ve onların ellerinden tutarak bir üst basamağa yükselmelerine yardımcı olmaktır, temel hedefimiz. Bu anlamda değerli arkadaşlarım, yetiştirme kurslarını çok etkili şekilde kullanalım, aile ziyaretleri yapalım, bireysel bazda bazı sorunlar yaşayan çocuklarımızın sorunlarına eğilelim, tabi ki önce eğitim sonra da kaliteli bir öğretime ulaşma çabalarımızı arttıralım. Bizim ortak sınavlar ve YGS-LYS’de hedefimiz öğrencilerimizi Türkiye ortalamasının üstüne çıkarmaktır. Bu çok zor değil arkadaşlar. Yeter ki doğru zamanda ve yerden hareket edelim. Okul yöneticilerimizin gayretlerini daha da attıralım. Öğrencilerimizi daha yakından takip edersek, bireysel başarılarımız kat kat artacaktır. Nihayetinde ilçelerimizin ve Ağrı ilimizin başarısı, en önemlisi başarılı bir öğrenci kitlemiz olacaktır. İlimizi bütün dersler bazında analiz eden tablolar var elimizde. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar eksik verileri okullardan hızlıca alarak çeşitli tablolar üzerinde başarı grafiklerimizi oluşturduk. Değerli arkadaşlarım, şimdi bu başarı grafiklerini hep birlikte analiz edeceğiz. İlçelerimize döndüğümüzde önce okul müdürleri ve müdür yardımcılarımızla daha sonra branş branş öğretmenlerimizle bu grafikler üzerinde toplantılar yaparak topyekun bir farkındalık oluşturalım. Öğretmenlerimizden ikinci yarıyılda yapılacak sınavlar için bir hedef alalım. Sonrasında aynı heyecanı öğrenci ve velilerimizle de paylaşarak eğitimin bütün paydaşlarını aynı doğrultu ve hedefte birleştirelim” dedi.

 

  Dursun’un konuşmasının ardından uzun ve kısa vadede yapılması gereken çalışmaların tartışıldığı toplantıda, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu tarafından kıyaslamalı başarı grafikleri üzerinde sunum yapıldı.

 

  Temel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Kutbeddin Kaya tarafından önce ortaokul müdür ve müdür yardımcılarıyla daha sonra da ortaokulda görevli Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle üçer saatlik altı toplantı yapılarak TEOG ile ilgili çok kapsamlı değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi.

 

  Okulların ders ders başarı analizleri yapıldığını, geçmiş yıllardan bugüne okulun hangi derste nasıl bir başarı gösterdiği tablolarla sunu şeklinde verildiğini, her branştan ayrı ayrı günlerde toplantıya katılan öğretmenlerden II. TEOG için hedefler alındığını, öğretmenlerin de çokça söz hakkı aldığı toplantılarda başarıya götüren yöntem-teknikler üzerinde tartışmalar yapıldığını, aynı branştan öğretmenler meslektaşlarıyla tecrübe ve bireysel başarıya ulaşma noktasında görüş alışverişinde bulunduklarını ve öğretmenlerden 2014-2015 eğitim öğretim II. dönem hedeflerinin, başarıyı değerlendirme ve yükseltme komisyonlarının okullarda daha etkin hale getirilmesi kararının da alındığı ifade edildi.




Son Güncelleme: 23.02.2015 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.