15 Mayıs 2014 Perşembe 14:13
Ağrı'da Anaokulu Açılışı

Ağrı’da, yapımı tamamlanan 10 derslikli Kardelen Anaokulu’nun açılışı törenle yapıldı.

Ağrı’da, yapımı tamamlanan 10 derslikli Kardelen Anaokulu’nun açılışı törenle yapıldı.

 

Kardelen Anaokulu bahçesinde yapılan açılış programına Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Ercan Ateş, Hamur Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Oktay Ateş, Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ve kurum müdürleri katıldı. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Soma’daki acıyı yüreklerinde hissettiğini belirterek, “Onlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, milletçe başımız sağ olsun” dedi.

 

Müdür Dursun, anaokuluyla ilgili bilgiler de vererek, “Çocukların gelişimsel yönden desteklenmesinin önem kazandığı 0-6 yaş; okulöncesi eğitim kurumlarında, istendik davranışların geliştirilmesinin hedeflendiği kritik bir dönemdir. Bu yaşta verilen eğitim kalıcıdır ve etkisi ömür boyu devam eder. Çocukların kişilik gelişiminin yüzde 70’lik bölümü okulöncesi yaş aralığında şekillenmektedir. Bu dönem; insanın en duyarlı olduğu ve öğrenmeye en açık olduğu dönemdir. İhmal edilmesi durumunda tekrarı ve telafisi de mümkün değildir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okulöncesi eğitimi; tabiri caizse gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir. Okulöncesi eğitimle çocukların zihinsel ve duygusal gelişimi sağlanmakta ve aynı zamanda da sevgi, saygı, işbirliği yapma, sorumluluk alma, yardımlaşma, paylaşma gibi iyi alışkanlıklar kazanmaları sağlanmaktadır” dedi.

 

Dursun’un konuşmasının ardından protokol ve minik öğrenciler anaokulun açılış kurdelesini keserek, sınıfları gezdiler.




Son Güncelleme: 15.05.2014 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.