06 Nisan 2014 Pazar 21:14
Ağrı'da Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği işbirliğince düzenlenen ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Liseleri arası 5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması’nın il elemeleri yapıldı.

 

15 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda yapılan yarışmaya, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, şube müdürleri Özlem Çeçen, Nurcan Çelik ve Neriman Karakoç, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan yarışmada konuşan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, “İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir. Bununla birlikte Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dildir. Arapça günümüzde 25 Arap ülkesinde yaklaşık 425 milyona yakın insanın konuştuğu bir dildir. Bütün Müslümanlar için önemli bir dildir. Çünkü Arapça, Kur’an-ın, Hz. Peygamberin, ecdadımızın bize bıraktığı kültür mirası olan eserlerin ve tüm Müslümanların ortak dilidir. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları da böylesine büyük öneme haiz bir dilin öğrenimine ilgiyi artırmak, bu dili sürekli gündemde tutmak gibi amaçlara matuf olarak düzenlenmektedir. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki faaliyet ve uygulamalarda başarı göstermeleri, mesleki, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek özgüven kazanmaları, hizmet öncesi katılacakları sosyal ve kültürel faaliyetlerle mümkün olacaktır. Bu yarışmaya katılan tüm okul ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde yardımcı doçent ve öğretim üyelerinin jüri üyeliği yaptığı yarışmada, Arapça bilgi ve şiir okuma yarışmalarında Ağrı merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, hitabet dalında yarışmaya katılan tek okul olan Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği elde etti.

 

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Dallarında birinci olan okulların, 26 Nisan'da Bingöl’de yapılacak bölge yarışmasında Ağrı’yı temsil edecekleri belirtildi.











Son Güncelleme: 06.04.2014 21:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.