05 Mayıs 2014 Pazartesi 14:55
AĞRI'DA ÇOCUK ŞENLİĞİ

Şehir Stadyumu’nda yapılan şenliğe; Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, şube müdürü Nurcan Çelik, anaokulu müdürleri, okulöncesi öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Atatürk Anaokulu’nun hazırlayıp yürütmekte olduğu projenin öncelikleri sosyal uyum, ekonomik ve kültürel farklılıkların azaltılarak çocukların bir araya gelmesine zemin hazırlayan bir yaklaşım olduğunu söyledi. Düzenlenen bu şenliğin öncelikle köy dışına çıkamayan ve köyde sosyal bir etkinliğe dahil olamayan ve yalnızlık çeken öğrencilere sosyal açıdan büyük destek olacağını belirten Dursun, “Bu şenlik Ağrı için, Ağrılı çocuklar için önemli bir şenliktir. İlimizde bulunan okul öncesi kurumları için önemli ve büyük bir adımdır. Bu tür etkinliklerin ilimizde de başlamış olması bizleri mutlu etmektedir. Bu tür organizasyonlar okul öncesi kurumlarımızda eğitim öğretim gören öğrencilerimizin sosyal gelişimlerini sağlayacaktır.

 

Ayrıca öğrenciler bu tür büyük organizasyonlarda bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinerek sözel dilsel gelişimlerini sağlayacaklardır. Ayrıca okulöncesi öğrencileri ne kadar farklı şartlarda yaşamlarını sürseler de ortak dilleri oyundur. Bu şenlikte de oyunlar oynayarak, çeşitli okul öncesi etkinlikleri yaparak birlikte hoşça, mutlu vakit geçirecekler ve hayatları boyunca bugün hafızalarından kolay kolay çıkmayacaktır. Şenlikle birlikte köylerde ve ilimizde oluşacak olumlu bir hava, uzun vadede okullaşma oranına etki edecektir. Programa tüm köy okullarında bulunan anasınıfları katılım gösterecektir. Şenlikte çeşitli stantlar oluşturulacak ve okul öncesinin okullaşma oranının arttırılması için il çapında güzel bir tanıtım yapılmış olacaktır. Yapılacak bu şenlikle ilimizde bir okulöncesi dinamizmi yakalanmış olacak ve büyük bir farkındalık oluşturulacaktır.

 

Projenin uzun vadede getirisi okulöncesi eğitimde yüzde 26’larda olan okullaşma oranının arttırılması hedeflenmektedir. Ayrıca projenin etkisi kısa ve uzun vadede oluşacak okulöncesi kitlesi, bu öğrencilerin kazanacağı kazanımlar, aileler, öğretmenler, okul yöneticileri ve kamuoyunun köy okullarındaki dezavantajlar ve proje ile sağlanan gelişmeler konusunda bilinçlenmesi proje çıktıları arasına rahatlıkla girecek etkileşimlerdir” dedi.

 

  Konuşma sonrası Vali Yardımcısı Taner Tengir ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, anaokullarının statlarını gezerek bilgi aldılar. Minik öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.





















Son Güncelleme: 05.05.2014 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.