09 Nisan 2015 Perşembe 20:36
AĞRI'DA 'OTİZM'İN FARKINDAYIM' PANELİ YAPILDI

Her yıl 2-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Otizm Farkındalık Günü” kapsamında otizme dikkat çekmek için Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ndeOtizm farkındalık haftası konferansı gerçekleştirildi. 

Nezehat Çeçen Konferans salonunda Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen konferansa, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta Tohum Otizm Vakfından Mervan CAN, Rehberlik Araştırma Merkezinden Zehra GEDİK ve Öğr. Gör. Pınar AKA bir sunum gerçekleştirdi.
Konferansın açılışındakonuşan Prof. Dr. İrfan ASLAN otizmli çocuklara nasıl bakılacağını öğretmek, topluma nasıl kazandırılacağını bilmek içinTürkiye’de ilk kez Ağrı İbrahim Çeçen ÜniversitesindeEngelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümünün açıldığınıbelirtti. 
Prof. Dr. ASLAN, “Üniversiteler evrensel akıl üreten, bilimi geliştiren, ürettiği bilimi topluma yayan, toplumun kalkınmasında lokomotif güç görevini üstlenmek zorundadır. Bu nedenle üniversiteler bulunduğu yerlerde toplumun ihtiyaç duyduğu gereksinimleri tespit edip bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar yapmak ve toplumun kalkınmasında ana parametreler oluşturmak zorundadır.Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi de bu misyonu daha hızlı bir şekilde geliştirerek bu bölgede yaşayan insanların ihtiyaçlarını çözerek,vatandaşın daha iyi koşullarda yaşaması için tüm imkânları kullanacaktır” diye konuştu.
Tohum Otizm Vakfından Mervan CAN ve Rehberlik Araştırma Merkezinden Zehra GEDİK otizmli çocukların eğitimi ve neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi. Otizmli bir çocuğa sahip olmanın nasıl bir duygu olduğunu kendi çocuğundan örnekler vererek anlatan vatandaşlardan Fatih ALTUNSOY, aynı zamanda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 
Panelin ardından öğrenciler tarafından ‘Ben Eksik Değilim Farklıyım’ konulu bir tiyatro gösterisi sergilendi.Etkinlik, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü öğrencilerinden Recep YAZBAŞI’nın ‘Ben Otizmliyim’ şiirini okumasıyla sona erdi.

 

agrida-otizm’in-farkindayim-paneli-yapildi.jpgagrida-otizm’in-farkindayim-paneli-yapildi-001.jpgagrida-otizm’in-farkindayim-paneli-yapildi-002.jpgagrida-otizm’in-farkindayim-paneli-yapildi-003.jpg

Son Güncelleme: 09.04.2015 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.