05 Eylül 2014 Cuma 19:23
AĞRI'DA UMEM PROJESİ AÇILIŞI YAPILDI
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur işbirliğiyle ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’ (UMEM) projesinin açılışı yapıldı.
 
 
  Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İş Kur İl Müdürü Kıyas Bilen, Milli Eğitim Müdür yardımcısı İshak Hasanoğlu, Okul Müdürü Fatih Karaoğlan, meslek öğretmenleri, iş verenler ve kursiyerler katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, UMEM  projesinin ilk defa Ağrı’da uygulanmaya başlandığını belirtti.
 
UMEM hakkında bilgilendirmede bulunan  Dursun, ”Proje kapsamında Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meslek öğrenmek ve iş piyasasında kendilerine iş istihdamı oluşturmak isteyen kursiyerimize meslek öğretmenlerimizce kendilerine gerekli alt yapı öğretimi yapılmaktadır. Bugün itibari ile ilimizde ilk olarak “Bilgisayar Destekli Elektrik Projesi Çizilimi Kursu” açılmış bulunmaktadır. Bu kursun en önemli iki hususu şunlardır. Birincisi kursa katılan her öğrenciye günlük 25 TL ücret veriliyor olması, ikinci ise iş sonrası kendilerine istihdam garantisi sağlıyor olmasıdır” dedi.
 
 
Proje kapsamında mobilya ve metal kaynakçılık alanında da kursların açılması için proje ekibi tarafından gerekli alt yapı çalışmasının yapıldığını ifade eden Dursun, “En kısa sürede bu iki kursun da açılması planlanmaktadır. Bu kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız İş Kur’a veya kurs açılan okulumuza başvuruda bulunabilirler” şeklinde konuştu.
 
 
  Dursun, açılış programından sonra atölyelerde çalışan kursiyerlerle bir süre sohbet etti.




Son Güncelleme: 05.09.2014 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.