13 Temmuz 2015 Pazartesi 11:20
Ağrıda Yatırımlar Durma Noktasında

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan ise Çözüm Süreci'nden sonra Ağrı'da yatırım konusunda ciddi bir gelişme olmadığını bildirerek, Çözüm Süreci ile insanlara huzur ve az da olsa bir özgüven geldiğini fakat yatırım anlamında kentte ciddi bir yatırımın gerçekleşmediğini söyledi.

Ağrı'nın ekonomik anlamda kan kaybettiğini ifade eden Alpaslan, "İş bazında düşündüğümüz zaman bütün esnaf Ağrı'da kan ağlıyor. Bütün esnafımız bankaların eline düşmüştür. Ciddi yatırımlarımızı ve firmalarımızı da kaybettik. Bir kısmı göçe zorlandı" ifadelerini kullandı.

Çözüm Süreci'nin bir an önce nihayete ermesi gerektiğini vurgulayan Alpaslan, şöyle devam etti:

"Şu an Ağrı'da ben dahil hiç kimse bugün ki mantıkla yatırıma gitmiyor. Herkes sürecin sonunu beklemekte. Barış sürecinin bu kadar uzaması insanlarda rahatsızlık yarattı. Acaba barış süreci olacak mı? Siyasi bir karar mıdır? Bunlar düşünülüyor. Sürecin uzamadan bitmesi lazım ki insanlar ancak o zaman adım atsın. Barış süreci askıda kaldıkça açıkçası güven vermiyor. Sürecin nihayete erdirilmesi en büyük arzumuzdur." 

Son Güncelleme: 13.07.2015 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.