19 Mart 2020 Perşembe 13:35
Bakan Açıkladı: Tatil Uzayacak mı? LGS ve YKS Ertelenecek mi?

Bakan Selçuk, "Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin hazırlıklarımız, senaryolarımız var. Yarın dönmeye de dönmemeye de hazırız" açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, derslerin pazartesi günü başlayacağını, öğrencilerin dersleri hem televizyondan hem de EBA üzerinden takip edebileceğini söyledi. EBA hakkında önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde bir açıklama yapılacağını vurgulayan Bakan Selçuk, LGS ve YKS ertelenecek mi sorusuna ise "Tercihim ertelememek, zamanında yapmak" yanıtını verdi.

DERSLER PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 09.00'DA BAŞLIYOR, 6 FREKANSTA YAYIN YAPILACAK

"Salgının seyrine göre anlık değerlendirilecek" diyen Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin merkezinde televizyonların olduğunu söyledi. 

Bakan Selçuk, "İlkokul için hangi saatte hangi dersler ne şekilde olacak... Mesela pazartesi günü saat 09.00'da başlıyor, okuldaki gibi 40 dakika değil, 20'şer dakikalık sürelerle. Daha kısa süreli olacak. 6 frekanstan bu yayın yapılıyor" dedi. 

Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Pazartesi saat 09.00'da TRT'de başlıyor. Diyelim ki çocuk kaçırdı, dersin tekrar saati yazıyor. İlkokulun listesi ayrı, ortaokulun, lisenin listeleri ayrı. Hepsi hazır. Şu an pilotları yapıyoruz. Bazı eksiklerimiz var, bunları tamamlamak için yatırımlara başladık. Dünyada en iyi sistem Çin'in, sonra biziz. Altyapı sorunlarını çözme sürecimiz devam ediyor. Depremler oldu, oradaki çocuklarımızın da telafi eksikleri olmasın diye çalışıyoruz." 

Bakan Selçuk, "Özellikle sınav senesinde olan öğrencilerimiz için başka hazırlıklarımız var. Öğretmenleriyle aynı sınıfta dijital ortamda buluşabilecekleri sanal sınıflar var. Hangi ilde ne zaman açılacak bunların hepsi hazır. Yayınlanacak. Sanal sınıflarda destek olacağız, ekstra kaynak vereceğiz" diye konuştu.

LGS VE YKS ERTELENECEK Mİ?

LGS ve YKS ertelenecek mi sorusuna Bakan Selçuk, "Tercihim ertelememek, zamanında yapmak" yanıtını verdi. 

Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç merak etmesinler ama bugünden yarından itibaren tüm bilgilendirmeleri Türkiye genelinde yapacağız. Şu an sadece deneme çalışmaları var. Şu an EBA TV. EBA ilkokul, EBA ortaokul, EBA lise olacak. 

Televizyonda ihtiyaç duyulan bu eğitimleri öğretmenlerimiz gönüllü olarak hazırladı. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Haftasonu tüm televizyonlardaki içeriğin ve EBA'nın son çalışmaları yapılacak. (Sisteme) 100 bin kişi girdi, 500 bin kişi girdi, onlara bakacağız. 

Son Güncelleme: 19.03.2020 15:07
Anahtar Kelimeler:
YksLGSTatil Uzayacakmı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.