08 Kasım 2016 Salı 19:32
Beklenen 2016 ÖSYM Ön lisans KPSS Sonuçları Açıklandı! İşte Sonuçlar

ÖSYM tarafından 16 Ekim 2016'da ön lisans düzeyinde  uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sınava ait madde  analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı ve itirazlar  bilimsel açıdan değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda, genel kültür  testinin temel soru kitapçığında yer alan 12'nci sorunun iptal edilmesine karar  verildi.

İptal edilen soru, ilgili testte en az 1 cevabı bulunan tüm adaylar  için "doğru cevaplanmış" kabul edilerek, 2016 KPSS ön lisans değerlendirme  işlemleri tamamlandı.


Sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilirsiniz.


ÖSYM'DEN KPSS SONUÇLARI AÇIKLAMASI

16 Ekim 2016 tarihinde ön lisans düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2016-KPSS Ön Lisans) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; Genel Kültür Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 12. sorusunun iptal edilmesine karar verilmiştir. İptal edilmiş olan soru, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-KPSS Ön Lisans değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

KPSS NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bir sınavdır. KPSS, öğretmenler de dahil kamu kurumlarına atanacak personeli seçmek için gerçekleştirilir.

İlk olarak 1999'da başlayan sınavın adı 1999 ve 2000 yıllarında Devlet Memurluğu Sınavı (DMS), 2001'de Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı (KMS) oldu. 2002'den itibaren de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adıyla düzenleniyor.

İşte KPSS ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtları:

KPSS'YE KİMLER GİRİYOR?

Kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

A GRUBU KADROLAR NE DEMEK?

Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacakları kapsar.

B GRUBU KADROLAR NELERİ İFADE EDİYOR?

Genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakları kapsar.

SINAVA KİMLER BAޞVURABİLİR?

Sınavın türüne göre lise, önlisans veya lisans mezunları bu sınavlara girer. Sınava sınavın geçerlilik süresi içinde mezuniyet belgesi alacak olan öğrenciler de katılabilir.

KPSS LİSANS SINAVI NE DEMEK?

Sadece lisans yani 4 yıllık ve üzeri yükseköğretim kurumları programlarını bitirenlerin katılabildiği bir sınavdır. Yüksek lisans ya da doktora yapanlar da    A Grubu ve öğretmenlik ile B grubu kadrolarına lisans diplomalarını aldıkları alandan başvurabilirler.

KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖОRETİM SINAVI NEDİR?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarının iki yıllık önlisans programları ile lise mezunları katılabilir.

SINAVIN SINIRLILIKLARI NEDİR?

Lisans mezunları hem KPSS lisans hem de önlisans ve ortaöğretim sınavlarına giremez. Sınavlardan yalnızca birine girmek zorundalar.

Son Güncelleme: 09.11.2016 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.